To je to što me zanima!

Pronašli su kornjaču tešku 700 kilograma: Maknuli ju bagerom

ŠPANJOLSKA: Kornjača je pronađena u Calelli, 58 kilometara sjeveroistočno od Barcelone. Podvrgnuta je testiranjima na sveučilištu u glavnom gradu Katalonije
Vidi originalni članak

Kornjača dugačka dva metra nađena je na plaži u Calelli blizu Barcelone. Naizgled mrtva sedmopruga usminjača teška je 700 kilograma, a na snimci se vidi kako je bagerom uklanjaju s plaže. Kasnije je otkriveno da je zapravo živa.

To je navodno druga ogromna kornjača nađena na obali na španjolskom primorju u proteklih mjesec dana, kad su ribari našli još jednu, tešku 300 kilograma.

Prizori ogromnih kornjača u Mediteranu su rijetki, primijećeno ih je svega deset u posljednjih 2000 godina, rekli su biolozi za španjolske novine La Vanguardia.

Ogromne kornjače vole tropske i suptropske vode i obično se nalaze u Južnoj Americi, a dotična je odvezena na sveučilište UAB u Barceloni gdje će biti podvrgnuta testiranjima.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Big_Daddy 👊😎 28.09.2017.

    Kao prvo ovo nije dizalica a kao drugo zbog čega su je odvelli na testiranje??? Bojim se ja da ta kornjača više nče ugledati svjetlo dana :-( Homosapiens največa životinja ikad stvorena na ovu planetu šta reč više.............

  • 27.09.2017.

    "Primijećeno ih je svega deset u posljednjih 2000 godina"?? Google translate?

  • 26.09.2017.

    200kg?! WTF! Kako izgleda, rekao mi da je bila i tonu teška. Šta kažu dizalica? Da ipak nije bager?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare