To je to što me zanima!

Prva konferencija o psima: Dva dana uz vrhunske stručnjake

U dva dana, u prostoru Nove galerije (Zagrebačka avenija 104) moći će se odslušati 12 predavanja i prezentacija biheviorista, veterinara, kinologa, aktivista i najboljih poznavatelja psećih života
Vidi originalni članak

U Zagrebu će se, 10. i 11. studenoga, održati prva konferencija posvećena zaštiti i dobrobiti pasa. Na Real Dog Conference, koja se održava uz medijsku podršku 24sata, će se u dva dana, u prostoru Nove galerije (Zagrebačka avenija 104) moći odslušati 12 predavanja i prezentacija biheviorista, veterinara, kinologa, aktivista i najboljih poznavatelja psećih života, a sve s jasnim ciljem: podizanje svijesti o dobrobiti i zaštiti pasa te širenje znanja o njihovim potrebama kako bi se smanjio broj napuštenih životinja.

Naravno, jedini put do toga je edukacija uz vrhunske stručnjake. 
U cijeloj Hrvatskoj postoji problem napuštenih pasa (eng. abandoned dogs - oni koji su nekad imali vlasnika) odnosno lutalica (eng. stray dogs - oni rođeni i odrasli na ulici) koji nije njihov problem već naš. Mi smo odgovorni za njih i oni trebaju našu pomoć. To je povod našem okupljanju, poručuju nam organizatori konferencije iz Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo. 

Stručnim predavanjima biheviorista, veterinara te ljudi iz prakse i razmjenom iskustava želimo potaknuti pozitivne promjene i napraviti Hrvatsku boljim mjestom za naše najbolje prijatelje. Teme predavanja su odabrane prema višemjesečnim razgovorima s volonterima i stručnjacima koji se problematikom napuštenih pasa bave dugi niz godina koje pokrivaju sve aspekte dobrobiti pasa - kazala je Dora Perši, iz Udruge Indigo. 

Za najavu konferencije izdvajamo i dvije predavačice te teme njihovih iznimno stručnih i zanimljivih predavanja koja će se moći odslušati. 

- Među predavačima na konferenciji bit će Irena Petak, biologinja koja je doktorirala na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu a na Sveučilištu u Edinburgu magistrirala primijenjenu etologiju i dobrobit životinja, s temom o komunikaciji pasa. Zagrebu. Školovala se u Austriji, Irskoj, Njemačkoj, Italiji, Estoniji, Velikoj Britaniji, Češkoj i Nizozemskoj. Na Sveučilištu u Edinburgu magistrirala je primijenjenu etologiju i dobrobit životinja, s temom o komunikaciji pasa. Ona radi kao savjetnica za ponašanje kućnih ljubimaca te surađuje s brojnim udrugama za zaštitu životinja. U predavanju će se baviti socijalizacijom pasa, o tome što se sve zbiva u osjetljivom razdoblju kada je psa najlakše socijalizirati, a to je od 21. do 25. dana života te s kasnije do 16. tjedna starosti. 

- Odgovornost je na vlasniku kuje i vlasniku šteneta da omoguće odgovarajuću socijalizaciju kako bi psi bili psihički stabilni, sretni i sigurni za društvo u kome žive, poručila je, najavljuući svoje predavanje i konferenciju, Irena Petak. 

Doktorica veterinarske medicine Dunja Kovač bavi se poremećajima u ponašanju pasa i mačaka i provođenjem bihevioralne modifikacije, jedan je od najvećih stručnjaka za ponašanje pasa u Europi, a predavač je na Kinološkoj akademiji u Beogradu, dok u Novom Sadu vodi edukativni centar za vlasnike i kućne ljubimce “Pets & Science”.

Ona će u svom predavanju, između ostalog, pokušati odgovoriti na pitanja: "Imaju li psi emocije, osjećaju li bol i patnju ili su samo puki roboti stvoreni da daju šapu i piške na zapovijed? A šta kada nastane problem, čemu pribjegavamo? Sili ili znanosti? Da li mi psa mučimo ili učimo? 

Za vrijeme trajanja konferencije za sve sudionike osigurana je okrijepa i osvježenje, osiguran je i parking. 

Svoje mjesto osigurajte na linku za prijave.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Judita👥 25.10.2018.

    ova sliči na vs:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare