To je to što me zanima!

Puni perja i dlake: Sovu izvukli iz ograde, a mačka sa smreke

Vatrogasci iz Bedekovčine i Svete Nedelje su u utorak i srijedu spašavali životinje. Mačak Mimi se nije navikao na novu okolinu, a divlja sova nije mogla izvući krilo iz žičane ograde
Vidi originalni članak

Htjeli smo joj pomoći, no to je divlja životinja i naravno da je bila preplašena. Opirala se cijelo vrijeme dok smo je pokušavali oslobodili iz žičane ograde, rekao nam je Ivan Štimac, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Sveta Nedelja.

Njega i kolege u pomoć je pozvao direktor jedne tvrtke u Ulici Ivana Gorana Kovačića u mjestu Strmec. Nije mogao ostaviti pticu koja je ostala zaglavljena.

- Komad žice zabio joj se u krilo koje je bilo slomljeno. Morali smo odrezati dio ograde kako bi je oslobodili i odvezli u zagrebački zoološki vrt - kazao je Štimac. Kako su mu rekli, radi se o uralskoj sovi.

- Rekli su nam da će se morati oporavljati oko tri tjedna no bit će dobro - rekao je vatrogasac.

Inače, jednu takvu uralsku sovu nedavno su spašavali i zagrebački vatrogasci na Radničkoj cesti. Zapela je na stablu te su je napale vrane. Na kraju su je uspjeli spustiti sa stabla te su je predali u azil za životinje u Dumovcu.

Mimi neće s drveta...

Sličnu intervenciju sa životinjom imali su u utorak i vatrogasci DVD-a Bedekovčina. U popodnevnim satima javili su im da vlasnica mačka Mimija treba pomoć u naselju Jalševec u Bedekovčini. Životinja se na smreku uspela još u ponedjeljak. Mimi je nedavno stigao iz Pregrada te se još nije navikao na novu sredinu. 

Vatrogasci su se bez oklijevanja popeli na ljestve, uzeli Mimija i predali ga gazdarici koja je napokon odahnula.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mily 13.02.2019.

    ma bravo dečki!:)

  • 13.02.2019.

    bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare