To je to što me zanima!

Puštajte biljkama heavy metal, pogotovo vole Black Sabbath!

Biljke koje su slušale pionire heavy metal glazbe ne samo da su razvile najljepše i najveće cvjetove, već su postale otpornije na razne bolesti i nametnike. Zanimljivo...
Vidi originalni članak

Chris Beardshaw, jedan od najcjenjenijih svjetskih vrtlara, otkrio je kako ćete pomoći vašim biljkama da procvjetaju u punom sjaju - dajte im da slušaju slavnu heavy metal grupu Black Sabbath.

Ta glazba, tvrdi, čini čuda te potiče biljke da razvijaju velike i prekrasne cvjetove. No, to nije sve, biljke koje su uživale u toj glazbi pokazale su se otpornijima na razne bolesti i nametnike!

- Postavili smo četiri staklenika. Jedan je služio kao 'kontrolna kuća' u kojoj je bila tišina, a u preostala tri smo biljkama puštali glazbu. U jednom smo stakleniku puštali klasičnu glazbu, u drugom Cliffa Richarda (pop zvijezda), a u trećem Black Sabbath.

Biljke koje su slušale heavy metal nisu izrasle tako visoko u odnosu na druge, ali su zato razvile najveće i najljepše cvjetove - otkrio je Beardshow, pa dodao: biljke koje su slušale Richarda su redom uvenule!

Idi na 24sata

Komentari 35

  • strapacoza 22.04.2013.

    to je točno samo ako i uzgajivač voli to slušati, a biljke to preuzmu. ja volim mir i tišinu na vrtu,kao i koju kap kiše. ili da ostavim uključenu glazbenu aparaturu pa nek pada kiša i udri koji grom u sve to??

  • Život je kratak pojedi batak:) 22.04.2013.

    Ovo je totalna laž. Biljke upravo najgore reagiraju na metal, a najpozitivnije na klasićnu glazbu. Najbolji rezultati u razvoju su uočeni uz klasična djela koja su komponirana po šemi zlatnog reza.

  • gigo24 22.04.2013.

    Ovisno koja biljka preferira koji žanr...

Komentiraj...
Vidi sve komentare