To je to što me zanima!

Put oko svijeta za 195 dana i šest sati - na biciklu

Škot Mark Beaumont (25) u subotu je postao najbrži čovjek koji je na biciklu obišao svijet. Za taj podvig trebalo mu je 195 dana i 6 sati
Vidi originalni članak

U Pariz je u subotu stigao nakon skoro sedam mjeseci na cesti, a time je srušio dosadašnji rekord od 276 dana. Nakon sedam mjeseci izbjegavanja ludih vozača, problema sa spavanjem i brigama s nedostatkom hrane, Beaumont očekuje da će jednom kada njegovo postignuće bude verificirano uči u Guinnessovu knjigu rekorda. Biciklom vrijednim 25.000 kuna prevozio je 80 kilograma opreme, uključujući i šator.
- Zadnja dva dana na cesti bila su užasno teška, ali oko 40 kilometara od Pariza počeo me udarati adrenalin i zadnje brdo sam 'preletio' - kaže Mark. Put ga je vodio kroz 20 zemalja na ruti koja je između ostalih uključivala Pakistan, Maleziju, Australiju i SAD. Baš u SAD-u je imao najviše problema. Počevši od toga da ga je neoprezni motociklist srušio s bicikla pa sve do spavanja u hotelu punom narkomana, koji su mu ukrali kameru i novčanik. No, sve je preživio i zdrav stigao na cilj.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare