To je to što me zanima!

Putujete u Beč? Na bankomatu je tamo otkrio suludu prijevaru

Uvjerljivo najgledaniji video na Redditu od jučer je prikupio više od milijun pregleda, a snimljen je u Beču. U njemu možete vidjeti kako funkcionira sofisticirana krađa vaših bankovnih podataka...
Vidi originalni članak

Beč je u načelu vrlo siguran grad i vrlo su male šanse da će vam neki sitni kriminalac iz džepa ukrasti novčanik i pobjeći u nepoznatom smjeru. No, to ne znači da se krađe ne događaju. 

Kada je prije nekoliko dana u Beču išao podići novac na bankomat, korisnik YouTubea Ben Tedesco primijetio je nešto vrlo neobično. Kako je sam priznao u tekstu ispod snimke, on je poprilično paranoičan i uvijek provjerava bankomate. Tako je oko ovog čitača kartice primijetio nekoliko sitnih ogrebotina i malo ljepila. 

Kada ga je pokušao okrenuti, u tome je i uspio. Bio je to takozvani 'ATM Skimmer', uređaj koji imitira pravi čitač i koji s bankovnih kartica uzima sve potrebne podatke. 

Naravno, on je samo dio slagalice. Uz njega se na bankomat montira i sićušna kamerica koja bilježi PIN. I to je to, lopovi nakon toga imaju sve podatke koji su im potrebni da uđu u vaš bankovni račun i raspolažu vašim novcem. 

Ovaj je video u samo dva dana pogledalo više od 1.3 milijuna ljudi, a Ben Tedesco je o svemu obavijestio i lokalnu policiju. Iako će nakon ovoga i policija i banke sigurno poraditi na sigurnosti bankomata, važno je i dalje ostati na oprezu, a ne kasnije žaliti nad praznim računom. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Rafo 26.06.2016.

    Zna provjeriti bankomat, a ne zna da se video snima horizontalno, a ne vertikalno.

  • Filomena 26.06.2016.

    nigdje nije ništa sigurno,,, s ljudima je teško izaći na kraj ,,, premazani su svim mastima :)

  • montello 26.06.2016.

    kažu da ce se pare ukinuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare