To je to što me zanima!

Raža od čak 350 kg bacala ga je po brodu kao igračku

Ian Welch, 45-godišnji biolog, upecao je najveću slatkovodnu ribu ikad. S golemom ražom od 350 kg iz tajlandske rijeke Mae Klong borio se 90 min.
Vidi originalni članak

Ian Welch, 45-godišnji biolog iz Aldershota u Velikoj Britaniji, proučavao je posebnu vrstu slatkovodne raže. Ploveći rijekom Mae Klong na Tajlandu ulovio je najveću slatkovodnu ribu u svijetu. S golemom ražom od čak 350 kilograma borio se punih sat i pol. Da nije bilo njegovih 12 prijatelja koji su ga pridržavali, Ian bi vjerojatno završio u rijeci jer je raža pet puta teža od njega.
- Čim je povukla znao sam da je nešto veliko. Bacala me po brodu kao igračku. Ne bih uspio da mi prijatelji nisu pomogli - kaže Ian.
Nakon pola sata ruke su mu se počele tresti, a noge su mu skroz utrnule. Nekako je pronašao snage kako bi ražu povukao na površinu vode. Teško su se namučili te je podigli na palubu. Vidjevši golemu životinju, svi su od šoka zanijemili.
- Nismo mogli vjerovati kakva grdosija leži na palubi ispred nas. Bili smo potpuno iscrpljeni - izjavio je Ian Welsch.
Ian je 2005. godine postavio rekord ulovivši soma od 293 kilograma. Sad je popravio isti za 50-ak kilograma. Velika slatkovodna raža je na listi ugroženih životinja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare