To je to što me zanima!

Razgibana baka u 65. god. bez problema radi "špagu"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Trenerica Erna Hawelka Rađenović (65) bez problema napravi “špagu” i razne gimnastičke elemente. Učenici joj se s oduševljenjem dive
Vidi originalni članak

Bivša gimnastičarka Erna Hawelka Rađenović (65) zagrijavala se u dvorani Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Mali gimnastičari zapanjeno su gledali što njihova trenerica može. Vitalna baka s lakoćom napravi “špagu” i razne gimnastičke elemente.

- Treba vježbati. Svi se trebaju baviti sportom, ne samo profesionalno. Bit će zdraviji i bolje će učiti - kaže Erna, rođena Zagrepčanka, a gimnastikom se počela baviti slučajno.
- Još sam kao djevojčica na ulici radila zvijezde, razne kolute, premete... Sama sam puno toga savladala - kaže Erna.
Iako u mirovini, još vježba i trenira djecu u Gimnastičkom klubu Novi Zagreb. Gimnastikom se bavi gotovo 60 godina. Najveći uspjeh joj je kvalificiranje ne Olimpijske igre 1972. u Munchenu u Njemačkoj. Trebalo je čekati čak 36 godina nakon Erne da se sljedeća gimnastičarka kvalificira na olimpijadu. Uspjelo je to Tini Erceg (21) iz Splita koja je bila u Pekingu.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • pekica 31.03.2009.

    Bravo Erna! Ne osvrći se na ove kojima je ples na šipki krajnji domet :( A znaš koji je koji je komentar bio moje kćeri? \"Hm. Pa ja tetu Ernu nikad nisam gledala kao baku!\"

  • damok 30.03.2009.

    baba je vježbala na šipki u nekom strip klubu rane 1962. :)

  • Hacker-ri 30.03.2009.

    to baba :D udri XD

Komentiraj...
Vidi sve komentare