To je to što me zanima!

Ribiči spasili medvjedića kojeg su minute dijelile od utapanja

Siroti je medvjedić dospio u vrtlog iz kojeg se više nije imao snage izvući, a struja je bila toliko jaka da se čak ni očajna majka medvjedica nije usudila plivati do te točke
Vidi originalni članak

Mike Polocz, njegov sin i jedan prijatelj kojem lokalni mediji nisu objavili ime i prezime, spasili su u subotu iz rijeke Kenai, Aljaska, medvjedića kojeg su doslovno minute dijelile od utapanja.

Siroto je stvorenje upalo u vrtlog iz kojeg se više nije imalo snage izvući, a struja je bila toliko jaka da je čak i medvjedica odustala od spašavanja.

- Nije bila daleko, no samo je bespomoćno promatrala što se događa s malenim. On ju je jadan dozivao i zapomagao, ali ona se već pomirila sa sudbinom i vratila se u šumu - kazao je Polocz, pa opisao daljnji tijek događaja:

- Kada smo stigli do njega već je bio potpuno iscrpljen, očiju ispunjenih očajem. Jasno, nije bilo pitanje hoćemo li mu pomoći, no mučilo nas je kako to učiniti.

- Nismo ga htjeli u čamcu jer je bio izbezumljen, a to bi također značilo da ga moramo vratiti na obalu. To bi pak bilo preopasno za nas, pa smo gledali kako da ga iz vrtloga dovedemo u mirnije vode.

- Punih smo petnaest minuta kružili oko njega, usmjeravali ga veslima, te ga na kraju uspjeli dovesti do mjesta gdje je mogao početi plivati u željenome smjeru. Nedugo se potom dokopao obale, a kada je majka čula njegov zov s kopna, vratila se po njega  - ispričao je Polocz, čiji je sin snimio pomoću mobitela dio te drame.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Markoo1995 16.08.2012.

    lijepo

  • Real_Madrid_1 11.08.2012.

    ja ne vidim da su ga spasili...

  • MusicInMe 04.08.2012.

    Svaka čast...divim se ovim ljudima...heroji! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare