To je to što me zanima!

Ruskinja ronila na dah s bijelim kitom ispod leda

Klizeći kroz dubine mračnog oceana, gdje se temperature spuštaju i do nekoliko stupnjeva ispod nule, Julia je uživala u posebnom događaju
Vidi originalni članak

Julia Petrik bila je obučena samo u tanko ronilačko odijelo, a sa sobom nije imala ništa što bi joj pomoglo u disanju. Probušila je 30 centimetara debeli led i zavukla se u mračne dubine ruskog Bijelog mora. Ovaj nevjerojatni susret Julije, koja se bavi ronjenjem na dah, i bijelog kita (beluga) snimio je britanski fotograf Dan Burton. Petrik (38) je među tri najbolja ronioca na dah u svijetu, a dah može zadržati do dvije minute. Čim je ušla u more primila se za kita u prolazu i ronila s njim osam metara.
- Nemoguće bi bilo ovo ostvariti da nisam u savršenoj fizičkoj i psihičkoj spremi. Relaksacija koju pruža dubina je nevjerojatna - piše Julia na svojoj internetskoj stranici.
- Način na koji ona klizi kroz vodu je zapanjujuć. Kada ste pod vodom morate paziti na stotine detalja, a ona to radi kao da je to najjednostavnija stvar u životu - priča Burton (41) iz Devona u Britaniji. Beluga kitovi žive samo u arktičkim vodama, a od hladnoće ih štiti debeli sloj sala. Mogu narasti i do pet metara dužine i ići do 600 metara dubine.
- Prekrasan je osjećaj biti s tim životinjama. Jedan me je čak primio s ustima za ruku i nogu. Zbog mraka ispod leda osjećao sam se kao na drugom svijetu - priča Burton.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ujku 07.04.2008.

    bravo mala

Komentiraj...
Vidi sve komentare