To je to što me zanima!

Sadi cvijeće u rupe na cesti i pretvara ih u male vrtove

Steve Wheen (33) u rano jutro ili kasnu večer traži rupe po Londonu i sadi proljetno cvijeće kako bi upozorio na loše stanje gradskih cesta
Vidi originalni članak

Odmetnuti vrtlar 'zakrpao' je većinu rupa na londonskim cestama posadivši u njih proljetno cvijeće. Steve Wheen (33) vozi se po gradu uglavnom biciklom te su mu dosadile rupe, a kako živi u stanu, nema vlastiti vrt. Tako je odlučio spojiti korisno i ugodno, te je strastveni vrtlar u rupe po cestama posadio ciklame, ljubičice, visibabe i narcise.
- Osim što obožavam vrtlarstvo, htio sam i upozoriti da su rupe opasne. Nekoliko puta sam i sam skoro pao sa bicikla. Zbog snijega koji je pao ove zime, ceste u Londonu su najgorem stanju ikada. Za sadnju odabirem sporedne ceste i rano jutro ili kasnu večer da me ne pregazi auto. Koristim cvijeće žarkih boja kako bi ih vozači vidjeli i zaobišli - kaže Steve i dodaje da ipak njegovi mali vrtovi na cesti nastradaju.
- Moj prvi rad potrajao je samo dva sata. Jedan mini-vrt izdržao je tri tjedna. No meni je dosta ako mogu privući pozornost biciklista da ne upadnu u rupe i nasmijati ih - kaže Steve i dodaje da sada ne može prestati tražiti rupe po cesti, a građani mu sami javljaju gdje ima mjesta za njegove vrtove.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Maxich_1 24.04.2010.

    lijepa ideja, nadam se da će vlasti shvatiti poruku :)

  • yumasan 24.04.2010.

    Na našim cestama sadnja cvijeća u rupe bi bila neizvediva jer ih je toliko da auti ne bi imali kamo proći. : )

  • olnada 24.04.2010.

    Originalna ideja!!!!!!!Ali,cini mi se malo opasno-automobilom zaobilaziti cvijece na cesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare