To je to što me zanima!

'Šetao sam na Krku i naišao na meduzu. Bila je baš ogromna'

Morska pluća su poznata i kao meduza u bačvi, meduza s poklopcem ili smećara s oštrim ustima. Nalazi se u sjeveroistočnom Atlantiku, te u Jadranu, Sredozemnom moru, Crnom i Azovskom moru
Vidi originalni članak

Šetao sam sa sinom pored plaže i vidio nešto sivo i sjajno, mislio sam da je kamen, ali kada sam bolje pogledao sam vidio da je meduza. Bila je ogromna, vjerojatno ju je jugo izbacilo na plažu. Već je bila mrtva, ispričao nam je čitatelj. 

Bilo je to u uvali Soline u subotu oko 11 sati. 

Zainteresiranost je odmah narasla, pa je išao malo istraživati. Saznao je da je ta vrsta meduza inače u Crnom i Sredozemnom moru, te da može narasti do 60 centimetara i imati 10-ak kilograma. 

Izgledom je sivkasta sa ljubičastim rubom i zaključio je da se radi o morskim plućima.

Morska pluća su poznata i kao meduza u bačvi, meduza s poklopcem ili smećara s oštrim ustima. Nalazi se u sjeveroistočnom Atlantiku, te u Jadranu, Sredozemnom moru, Crnom i Azovskom moru.

- Mrdao sam je malo da vidim je li još živa, nažalost, nije bila. Osjetio sam da je jako teška. Sin je nije htio dirati jer ga je bilo strah, a i meni je baš bilo čudno. Zaprepastilo me jer je bila ogromna - dodao je. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 29.01.2021.

    bolje ih ne vidjeti u moru

  • Dalibor0704 25.01.2021.

    U moru oko Singapura plivaju na stotine, neke su velike kao pola bačve od 200 litara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare