To je to što me zanima!

Sudac poništio suđenje jer su porotnici igrali sudoku

Suđenje koji je trajalo 66 dana i koštao porezne obveznike 4,5 milijuna kuna, sudac je poništio jer je otkrio da neki porotnici igraju sudoku puzzle
Vidi originalni članak

Australski sudac morao je poništiti suđenje dvojici muškaraca kojima je prijetila doživotna kazna zatvora zbog organizirane trgovine drogom nakon što su otkrili da porotnici igraju sudoku puzzle. Pretpostavka je bila da porotnici zapisuju bilješke za vrijeme dokazivanja. Ali, sudac okružnog suda u Sidneyu Peter Zahra primijetio je da pišu vertikalno umjesto horizontalno. Proces je trajao već 66 dana i koštao je porezne obveznike oko 4,5 milijuna kuna. Novo suđenje počet će za nekoliko tjedana. Porotnici su anonimni i ne može se poduzeti nikakva pravna akcija protiv njih. Glavni porotnik priznao je da su on i nekoliko drugih igrali slagalicu polovicu vremena trajanja procesa.
- Pomaže mi da zaposlim mozak. Neki od dokaza su dosta komplicirani i teško mi je zadržati pažnju cijelo vrijeme. Sudoku me ne ometa previše od suđenja - rekao je glavni porotnik.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare