To je to što me zanima!

Suzbijaju pijenje alkohola i gadljivim fotografijama

Zabrana točenja alkohola maloljetnicima i veći porezi na alkohol neke su od mjera u kampanji kojoj je cilj uvjeriti Australce da manje piju
Vidi originalni članak

Australska ministrica zdravstva Nicola Roxon sada predlaže i posebne etikete na bocama koje bi upozoravale potrošače na zdravstvene rizike konzumacije alkohola, poput onih koje se već nalaze na kutijama cigareta.
- To je društveni, a ne samo pravni problem i moramo ga tako i tretirati - rekla je Roxon. No, stručnjak Paul Dillom kaže da gadljive fotografije neće imati učinka kao što je to slučaj s cigaretama.
- Mislim da netko tko sjedi u restoranu i ruča ne želi gledati raspadajuću jetru na boci crvenog vina - rekao je Dillon. Po njegovom mišljenju, šokirajuća taktika djeluje kada ljude treba odvratiti od nekih opasnih navika kao što je pušenje ili seks bez zaštite, ali ne i kada se od ljudi traži da prestanu s nečim u čemu uživaju. Gordian Fulde, liječnik traumatolog u bolnici u Sydneyu, upozorava na to da sve više piju mlade žene i da prema ponašanju postaju nalik pijanim muškarcima.
- Na odjel nam dolazi sve više mladih žena što je izravna posljedica kulture pijenja u Australiji. Mi sami stvaramo pijance i sada ih imamo za sljedeće dvije generacije - rekao je Fulde.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare