To je to što me zanima!

Sve se može: Pola sata nakon poroda položila je dva ispita

Iako se nadala da će položiti ispite prije nego što rodi, njih su odgodili zbog Ramazana. U ponedjeljak, kada je trebala položiti ispite, krenuli su trudovi. Rodila je dječaka
Vidi originalni članak

Almaz Derese (21) iz zapadne Etiopije nadala se da će položiti sve ispite u srednjoj školi prije nego što rodi, ali su oni odgođeni zbog Ramazana. U ponedjeljak su joj počeli trudovi, baš prije ispita. 

Rekla je za BBC da joj nije bilo teško učiti za ispite dok je bila trudna, ali da nije htjela čekati iduću godinu da završi školu. Pa je tako, tek pola sata nakon poroda, u bolnici pisala ispite iz matematike i engleskog, a tijekom iduća dva dana pisat će i ostale ispite. 

- Toliko sam se žurila na ispit da mi porod nije uopće bio problem - rekla je Almaz. Njezin suprug Tadese Tulu nazvao je školu i nagovorio ih da joj dopuste da ga piše u bolnici. Almaz je prije ispita rodila zdravog dječaka. 

U Etiopiji je uobičajeno da žena odustane od srednje škole, ali da se onda vrati nakon nekoliko godina i završi ju. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • empatija 13.06.2019.

    Nije djevojka,nego žena

  • drugi član 13.06.2019.

    Može se... u društvima u kojima su ljudi još uvijek ljudi, a ne rođeni invalidi snowflakeovi kojima svaka dlaka smeta i padaju u depresiju ako nešto nije kako se njima prohtjelo, kako je to danas u zapadnom svijetu i zapadnim kulturama

  • MrMojoRisin 12.06.2019.

    Ovo ne može ni Bandić!

Komentiraj...
Vidi sve komentare