To je to što me zanima!

Svećenik koji širi riječ Božju uz porciju batina

Max Pusceddu iz Italije se uz svoju redovničku dužnost bavi boksom srednje klase. Dosad nije izgubio ni jedan meč, a kaže da i tako širi vjeru
Vidi originalni članak

Sve više navijača dolazi gledati svećenika Maxa Pusceddua (32) koji se bori u ringu. S natpisima "Oče Max ubij ga" ili "Max nema milosti" Talijani iz gradića Pirri bodre svećenika koji kaže da i ovakvim sportom širi riječ Božju, ali i promovira svoje svećeničko trenersko sveučilište u Kongu.
Boksom se Max bavi od svoje desete godine, kako prenosi La Stampa. Za svećeničku službu odlučio se nakon što je ostavio svoju djevojku, no o tome nije htio mnogo pričati.
- Dobrota je skrivena, ali zlo je svugdje, zato ljudi žude za Božjom ljubavi i to mi je bio glavni poticaj da se u životu posvetim tom pozivu - skromno je izjavio svećenik.
U talijanskoj pokrajini Cagliari su ga svi prihvatili te se nimalo ne čude hobiju sa šakama. Maxov uzor u sportu je pokojni boksač Carlos Monzon, koji je osim svog sedmogodišnjeg naslova prvaka bio poznat i po nasilničkom ponašanju u privatnom životu. Osuđen je i na 11 godina zatvora za ubojstvo supruge.
Sa 52 godine poginuo je u automobilskoj nesreći. Neki bi pomislili da je to malo čudan uzor jednom svećeniku, ali kako on kaže, o njemu misli sve najbolje samo kad je u pitanju boksački uspjeh.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare