To je to što me zanima!

Taksist prodaje olimpijsku baklju iz Sarajeva 1984.

Olimpijska baklja, koja je plamen prenijela od Atene do Sarajeva, duga je oko 70 cm, načinjena je od metala, a dio koji odvaja dršku je zlatne boje
Vidi originalni članak

Dejan Nikolić, taksist iz Kragujevca u Srbiji, prodaje baklju s 14. zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine. Oglas u novine davao je tri puta jer mu nitko nije vjerovao.
- S ocem sam kao vojnik bio u Vukovaru. Netko iz jedinice našao je baklju i kako je imala lijep rukohvat, odmah je zamislio kako će je odsjeći i zavariti na vrata da mu služi za otvaranje. Jedva sam ga nagovorio da mi je dade - rekao je Nikolić. Do odluke da proda baklju Nikolić je došao nakon što je mjesecima razmišljao o tome.
- Prije tri godine supruga mi je rekla da prodam baklju. Kako sam ostao bez posla, novac nam je trebao. Nazvao sam "Halo oglase" i objasnio što hoću prodati. Djevojka koja je primala oglase spustila mi je slušalicu. Nakon nekog vremena nazvao sam opet, a ona mi kaže da se uozbiljim te da primaju samo ozbiljne oglase. Poslijepodne me nazvao urednik i ja sam mu objasnio što hoću - kaže Nikolić dodajući da su ga najviše zvali novinari. Baklju nikad nije čistio jer je želio da ostane autentična, prenose Nezavisne novine. Zvali su ga iz Švedske i Amerike, ali Nikolić još ne zna odrediti cijenu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • CICA 07.11.2007.

    Ovaj četnik je smijesan... Pozdrav svima iz Sarajeva

  • Toma 06.11.2007.

    Naslov tekstu bi mogao biti. \'Osiromašeni četnici rasprodaju plijen pljačke iz Hrvatske\'. Možda neki od Vukovarac pronađu predmete od svoji očeva i baka, obiteljske slike, nakit...

  • user_6336 06.11.2007.

    Komentar na sve ovo je: SRBOVANJE, koje nema ni kraja ni granica. Oni koji zele da vide baklju nek dodju u olimpijski muzej naravno u seher Sarajevu. Pozdrav svima iz hladnog 71000.

Komentiraj...
Vidi sve komentare