To je to što me zanima!

Telefonska linija za nasilne muževe da izbace agresiju

Španjolsku ministricu za ravnopravnost spolova mediji su iskritizirali. Upitno je koji se nasilnik prije napada na ženu može obuzdati, stati i telefonirati
Vidi originalni članak

Španjolska pokreče telefonsku pomoć za nasilne muškarce koji su u napasti da fizički ozlijede svoje supruge ili partnerice te imaju potrebu ispucati negdje agresiju.
- Pomoći čemo im da riješe sumnje koje imaju jer ovih dana muškarci su izgubljeni zbog početka kraja patrijarhalnog sistema - rekla je Ministrica za ravnopravnost spolova Bibiana Aido.
Ali, akcija je doživjela kritiku medija. Sumnjaju da bi muškarci na rubu fizičkog nasilja bili u stanju obuzdati bijes, stati i telefonirati. Opisali su nastup Ministrice smiješnim i prijetvornim u ministarstvu koje se bavi sanjarenjem. U posljednjih nekoliko godina porasla je stopa nasilja u obitelji najviše zbog velikog broja imigranata. Statistike pokazuju da su strankinje šest puta više u opasnosti da nastradaju od partnerove ruke nego Španjolke. Amnesty International objašnjava tu brojku s izolacijom, jezičnom barijerom i ekonomskom ovisnosti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare