To je to što me zanima!

Teorije zavjere: Svjetski vođe su reptili, Elvis je živ

Top 10 svjetskih zavjera uključuju vjerovanja da je Elvis i dalje živ, da smrt princeze Diane nije slučajnost i da su svjetski vođe zapravo reptili
Vidi originalni članak
1. Ubojstvo JFK-a 1963. godine u Dallasu
Teorija zavjere oko ubojstva JFK-a 1963. godine u Dallasu možda je i među najvećima. Iako je Lee Harvey Oswald označen kao atentator, mnogi vjeruju da se iza ubojstva bivšeg američkog predsjednika krije CIA ili Fidel Castro te da je bilo više pucača.

2. Princeza Diana nije umrla slučajno ili je lažirala smrt?
Nakon što je princeza Diana 1997. godine poginula u prometnoj nesreći s Dodijem Al-Fayedom, počele su razne priče i teorije zavjere. Neki misle da je lažirala smrt kako bi pobjegla od javnosti. Drugi smatraju da su je namjerno ubili jer je bila trudna s ljubavnikom Dodijem Al-Fayedom te je htjela prijeći na islam.

3. AIDS je proizvela vlada
Kako bi držala populaciju pod kontrolom te oslabjela manjine i homoseksualce, američka vlada proizvela je virus HIV-a. Teorija zavjere neke je nasmijala, a neke zabrinula.

4. Napad na 'blizance' 11. rujna organizirala je vlada
Jedna od najtraženijih teorija zavjere je ona o događajima 11. rujna u SAD-u. Neki smatraju da je Busheva administracija znala što će se dogoditi i da namjerno nisu djelovali.

5. Kralj rock'n' rolla je i dalje živ
Mnogi ljudi vjeruju da je Elvis i dalje živ te su tijekom godina prijavljivali da su ga vidjeli. Razlog što je lažirao smrt je ta da je hio pobjeći od javnosti, a drugi pobornici teorije zavjere smatraju da je u programu zaštite svjedoka jer je doušnik FBI-a.

6. Let na Mjesec zapravo se nije dogodio
Neil Amstrong nije koračao Mjesecom, već je to Keneddyjeva administracija lažirala kako bi dobila 'svemirsku bitku' sa Sovjetskim Savezom. Pobornici ove teorije tvrde da na slikama nedostaju sjene i da su snimljene u studiju, a ne na Mjesecu.

7. NLO se 1947. godine srušio u Roswellu
Meteorološki balon ili NLO? Mnogi vjeruju kako je američka vlada zataškala pad NLO-a u Roswellu 1947. godine, kao i tijela svemiraca. Zahvaljujući tom događaju Roswell je postao popularno turističko odredište zaljubljenicima u NLO-e.

8. Globalno zatopljenje je zapravo prijevara
Unatoč najavama o globalnom zatopljenju i opasnostima koje čekaju naš planet, mnogi vjeruju da je to zapravo laž kojom se pokušava zavarati javnost kako bi se stvorio efekt panike. Na taj se način javnost kontrolira od strane vlade.

9. Shakespeare zapravo nikad nije postojao
Jedan od najpopularnijh pisaca ikad, Wiliam Shakespeare zapravo nikad nije ni postojao, tvrde pobornici ove teorije zavjere. Smatraju da je Shakespeare samo pseudonim pod kojim je radila grupa pisaca ili samo jedan čovjek pod pseudonimom.

10. Svjetski vođe su zapravo reptili s drugih planeta
David Ickeova knjiga 'The Biggest Secret: The Book That Will Change the World' dovela je do teorije da su svjetski vođe zapravo reptili s drugih planeta koji namjerno izazivaju ratove i uništavaju planet.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • america 04.06.2009.

    jes great gatsby bas sam i ja to promislila al evo nema ga jos

  • sonijakodimi 31.05.2009.

    svaka čast Hrvatska 100% istinu zboriš.

  • JAX 31.05.2009.

    hahaha kao da cu u to jos i povjerovati

Komentiraj...
Vidi sve komentare