To je to što me zanima!

To je tropski raj, ali otočani u stalnom strahu od crne magije

Unutar Torresovog prolaza nalazi se stotine otočića na kojima su 'niknuli' luksuzni hoteli, vile..Ali otočani ne uživaju. Žive u strahu od moćne crne magije koja, kako vjeruju, opsjeda upravo njih...
Vidi originalni članak

Torresov prolaz je oko 150 km širok, vrlo plitak (do 50 m) prolaz koji dijeli Australiju od melanezijskog otoka Nove Gvineja i povezuje Arafursko i Koraljno more, odnosno Indijski s Tihim oceanom.

Unutar prolaza nalazi se nekoliko većih i stotine manjih otočića na kojima su 'niknuli' luksuzni hoteli, vile i ostali popratni sadržaji koji mame turiste na luksuzan odmor.

No, ovaj tropski raj skriva jezivu tajnu. Otočani žive u strahu od moćne crne magije koja, kako vjeruju, opsjeda upravo njih.

Liječničke ambulante zatrpane su zabrinutim pacijentima koji vjeruju da su ih proklele moćne obitelji koje bacaju kletve na svoje neprijatelje.

Još je strašnije kako su pojedinci došli u posjed te crne magije. Lokalci tvrde da se ona već generacijama prenosi ubijanjem članova rodbine, a za nekoliko obitelji priča se da su to i učinile.

Moraju stalno biti na oprezu

Vjeruje se da su neki objekti na otoku ukleti i da su stanovnici u opasnosti ako dođu u doticaj s njima. Moraju stalno biti na oprezu, paziti što rade i s kim se druže, kako ne bi na sebe navukli kletvu.

Stanovnici otoka Murray crnu magiju zovu 'puripuri'. Vjeruju da na otoku djeluju sile dobra i zla, a zbog činjenice da žive u stalnom strahu teško ih je nagovoriti da pričaju o opasnosti koja vreba. Kako bi se zaštitili, svoje domove i automobile ukrašavaju bocama vode.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 23.10.2019.

    na tim otocima ima puno voodo magije nekoć su u novoj gvineji bili ljudozderi još do prije 100 godina

  • 23.10.2019.

    Čim vas Amerika pronađe na karti odmah će vas "demorkatizirat" i riješit "uroka-magije" riješivši vas prirodnih bogatstava!

Komentiraj...
Vidi sve komentare