To je to što me zanima!

Toga ima samo u Kaštelima: U jednu ulicu natrpali 118 šahti!

Nakon što su dovršeni radovi na kanalizacijskom sustavu, u Turističkoj ulici u Kaštel Štafiliću, dugoj oko 90 metara, ima čak 118 različitih šahti za vodu, kanalizaciju i telefone
Vidi originalni članak

Turistička ulica u Kaštelima vrlo lako bi mogla ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, nakon što su dovršeni radovi na kanalizacijskom sustavu, u ovoj ulici, u dužini od devedesetak metara,  ima čak 118 različitih šahtova za vodu, kanalizaciju i telefone, uz još nekoliko dodatnih rešetki za oborinsku odvodnju. Fotografija ulice koja je u ponedjeljak objavljena na Twitteru nasmijala je mnoge, ali stanarima Turističke ulice nije do smijeha.

Kako je pisao Portal Grada Kaštela, od buke koja nastaje kada automobili prolaze preko silnih šahtova ne može se normalno žvijeti.

- Makar da se promet zatvori ili ograniči pa da možemo noću spavati, jer buka je nesnošljiva.  Nekoliko obitelji u ovoj ulici se bavi iznajmljivanjem smještaja i možete zamisliti kako to izgleda ljeti uz otvorene prozore – potužili su se stanovnici prošlog proljeća. Na prometne probleme, kažu, upozoravaju godinama, a potpisivali su i peticije da se ulica zatvori za promet. Preostalo im je jedino da se šale na svoj račun pa su predložili da se svaka šahta oboji u različitu boju pa kad se već turisti fotografiraju na šahtama, da to bude nešto drugačije, piše kastela.org.

Tijekom dana svatko tko tu dođe može "uživati" u nesvakidašnjem pogledu, dok se u noćnim satima glasna glazba, koju proizvodi dio šahti, odlično čuje. Dio te 'glazbe' možete čuti u sljedećoj video snimci.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • 11.01.2018.

    Strah u Ulici šahtova

  • Heavyman 09.01.2018.

    Triba izbaždarit poklopce, da kad auto prolazi, svira, recimo Thomson, da turisti znaju di su došli, e!

  • Dalibor0704 09.01.2018.

    Javio sam sakupljačima sekundarnih sirovina, pa ćete za koji dan imati samo rupe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare