To je to što me zanima!

Trči sa psima iz azila, možda ih udome: Pomoć te traži i mačak

Klub Canicross Croatia poziva na okupljanje, trčanje ili šetnju sa psima u sesvetskoj šumi, a mogu se 'posuditi' i psi iz Dumovca koje će razveseliti šetnja ili trka. Pasoljupci će skupljati i donacije za spas jednog - mačka!
Vidi originalni članak

Željeli biste pomoći psima u azilima, niste u mogućnosti da ih udomite, ali jako dobro znate da bi ih šetnja ili trčanje kroz prirodu najviše razveselili? Tim psima i vi možete- bar privremeno- vratiti osmijeh na lice u nedjelju, 15. prosinca, od 10 do 12 potrčati ili prošetati s onima koji traže svoj dom a nalaze se u Dumovcu!

Canicross Croatia, klub za trčanje i planinarenje sa psima, ove nedjelje organizira okupljanje na kojem možete sudjelovati tako da šećete ili trčite sa - psima iz azila. Sudjelovati je, naravno, moguće i s vlastitim psom, svakako pod uvjetom da je fizički i konstitucijom spreman na sportsku aktivnost ili šetnju te da je stariji od godine dana, a ako želite, svoje vrijeme možete pokloniti i nekom od pasa koji traže dom. 


U suradnji sa Skloništem Dumovec, možete izabrati nekog od pasa i taj dan biti njegov najbolji prijatelj koji će ga prošetati sesvetskom šumom, socijalizirati ga s drugim ljudima i psima i pružiti mu aktivnost koja mu je potrebna. Tom ćete psu tako sigurno povećati šanse za udomljenjem, još ako podijelite njegove i svoje fotografije na društvenim mrežama, pohvalite karakter tog dragog bića, spašavate jedan život!

Svi sudionici koji se prijave putem prijavnog obrasca dobit će promotivne vrećice sponzora i sudjelovati u tomboli.
No, ovo okupljanje je posebno i zbog toga jer psi trče i za - mace! Sudjelovanje na ovom okupljanje je besplatno, ali ondje se skupljaju donacije za mačka Damiana iz udruge Prava šapa koji boluje od FIP-a. To je strašna i (donedavno) smrtonosna bolest, a Damian je desetogodišnji mačak pozitivan na mačju sidu. Novootkriveni lijek za FIP je izrazito skup, ali Damian se uspješno oporavlja. Udruga je osnovala fond koji pomaže i ostalima da nabave lijek za mace na svojoj skrbi s dijagnozom FIP-a, a Canicross Croatia želi pripomoći ovim okupljanjem.

Psa iz Skloništa Dumovec možete rezervirati za šetnju ili utrku tako da se javite na facebook stranicu Canicross Croatia ili na mail canicross.croatia@gmail.com. Lokacija okupljanja je kod sesvetske gimnazije (lokacija na Google Maps). Više detalja na Facebook događaju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • katarina zrinska 10.12.2019.

    Izvrsna inicijativa! Ja sam prošle godine uzela psa iz azila u njihovu šetnju i uspio nas je sve osvojiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare