To je to što me zanima!

Tropski raj krije jezivu tajnu: 'Prokleti smo crnom magijom'

Vjeruje se da su neki objekti na otoku ukleti i da su stanovnici u opasnosti ako dođu u doticaj s njima. Moraju stalno biti na oprezu, paziti što rade i s kim se druže
Vidi originalni članak

Torresov prolaz je oko 150 km širok, vrlo plitak (do 50 m) prolaz koji dijeli Australiju od melanezijskog otoka Nove Gvineja i povezuje Arafursko i Koraljno more, odnosno Indijski s Tihim oceanom. Unutar prolaza nalazi se nekoliko većih i stotine manjih otočića na kojima su 'niknuli' luksuzni hoteli, vile i ostali popratni sadržaji koji mame turiste na luksuzan odmor.

No, ovaj tropski raj skriva jezivu tajnu. Otočani žive u strahu od moćne crne magije koja, kako vjeruju, opsjeda upravo njih.

Liječničke ambulante zatrpane su zabrinutim pacijentima koji vjeruju da su ih proklele moćne obitelji koje bacaju kletve na svoje neprijatelje.

Još je strašnije kako su pojedinci došli u posjed te crne magije. Lokalci tvrde da se ona već generacijama prenosi ubijanjem članova rodbine, a za nekoliko obitelji priča se da su to i učinile, piše Sun.

Vjeruje se da su neki objekti na otoku ukleti i da su stanovnici u opasnosti ako dođu u doticaj s njima. Moraju stalno biti na oprezu, paziti što rade i s kim se druže, kako ne bi na sebe navukli kletvu.

Stanovnici otoka Murray crnu magiju zovu 'puripuri'. Vjeruju da na otoku djeluju sile dobra i zla, a zbog činjenice da žive u stalnom strahu teško ih je nagovoriti da pričaju o opasnosti koja vreba. Kako bi se zaštitili, svoje domove i automobile ukrašavaju bocama vode.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • ZGfloki 27.10.2016.

    aaaaaaahhaaaaa kod nas je u pitanju crna magija......

  • Plavusa 13 Pink G 21.10.2016.

    Oooo majka te rodila budalastina.Kad se nesto ne zeli shvatiti il s necim suociti primitivni mozgovi brze bolje sve objasnjavaju "carkama".

  • Jere_2 20.10.2016.

    Kao što rekoše već gore, mi smo prokleti od 95-e i nikako se riješiti prokletinja i prokletstva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare