To je to što me zanima!

U V. Britaniji uhvaćen najveći jastog dosad

Jastog koji je pet puta veći od svojih "vršnjaka" dugačak je više od pola metra i teži oko 3.5 kilograma. Stručnjaci smatraju da je rekorder
Vidi originalni članak

Jastog dug 60 centimetara i težak oko tri i pol kilograma vjerojatno je najveći ulov dosad u Velikoj Britaniji. Ribari su ga ulovili jugozapadno od Newlyna u Cornwallu. Bili su šokirani kad su vidjeli koliki je jer je pet puta veći od običnih jastoga. Inače u britanskim vodama nema tolikih jastoga. Ribari su ga predali akvarijumu Blue Reef u Newquayu, koji se brinu za morske vrste. Tamošnji zaposlenici dali su mu ime Posejdon zbog iznimne veličine.
- On je pravo čudovište. Tome u prilog govori i činjenica je potrebno dvoje ljudi da ga pravilno prenesu. Tijekom godina vidjeli smo doista velike životinje od kanadskih kraljevskih rakova do jastoga, ali ovaj je vjerojatno najveći - kaže David Waines, zaposlenik Blue Reefsa.
Posejdon zbog svoje veličine i jačine može preživjeti i na dubini od 600 metara. Stručnjaci se sada konzultiraju s ljudima iz Guinnessove knjige rekorda kako bi ustanovili je li uhvaćeni jastog doista najveći u svojoj vrsti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Hans 21.09.2007.

    kakav gablec iz britanskog mulja... nit je to more, nit je ovo jastog... to je kripl

  • dioptrija 19.09.2007.

    ovome ne bi tribalo cucat repicu nego ponit perun i noz

  • vandersar 19.09.2007.

    Kakav krasotan, taman za buzaru

Komentiraj...
Vidi sve komentare