To je to što me zanima!

U vrtiću na jelovniku gulaš sa smećem i salata s prostirkom...

U Facebook grupi Jezični Fail - Nepismenost naša svagdašnja majka djeteta objavila je fotografiju jelovnika za kojeg kaže da je objavljen na internetskim stranicama vrtića koje pohađa njezino dijete
Vidi originalni članak

Neobična greška potkrala se u zagrebačkom vrtiću  kad su objavili tjedni jelovnik za djecu. U Facebook grupi Jezični Fail - Nepismenost naša svagdašnja majka djeteta objavila je fotografiju jelovnika za kojeg kaže da je objavljen na internetskim stranicama vrtića koje pohađa njezino dijete. 

Na tom jelovniku tako su se našli 'Aparat za kavu na crvenom', 'Zavarene korjenaste i korjenaste svinjetine', 'širenje burgundi pečene robe', 'kolač os mramora', ali i 'Neprekidno gulaš s svinjetinom i smećem, krujom, krafnima'.

Nije poznato je li bizaran jelovnik netko pisao, zaigrao se u Photoshopu ili je samo prevodio pa je vjerojatno kriv 'AutoCorrect' ili 'Google translate', no gotovo sigurno ga nitko nije pregledao prije objave. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • 17.02.2018.

    Ahaha 🤣😂neš' ti...gulaš sa smećem! A za ovo sigurno postoji neko objašnjenje,ali je je dobra fora...ahaha Nasmijaste me :))

  • _l_ 15.02.2018.

    bolje i to nego ponedjeljkom burek od bose, zaostalom od svadbe

  • Ketyy_1 14.02.2018.

    Tko bi vise znao kako pisati ispravo. Moje dijete pohađa drugi razred osnovne,i učiteljica kaže,da se ove godine, piše ne znam kao jedna riječ. I još dosta riječi koje se inače pišu odvojeno. Ništa mi više nije jasno. Pa ne možeš jedne godine pisat neznam , a druge ne znam bez veze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare