To je to što me zanima!

U zdjeli staroj 4.000 godina je držao četkicu i pastu za zube

Karl je na kraju svoju "posudicu za četkicu i pastu za zube" prodao antikvarijatu Hanson i odmah je bilo zainteresiranih za kupnju. No, nije zaradio prevelike novce od nje. Dobio je 80 funti
Vidi originalni članak

Karl Martin (49) kupio je na rasprodaji zdjelu u kojoj je držao četkicu i pastu za zube. Nekoliko godina kasnije vidio je sličnu takvu u jednom antikvarijatu i odlučio provjeriti o čemu se radi. 

Iako se i sam bavi antiknim stvarima, Karl nije prepoznao da se radi o zdjeli koja je napravljena otprilike 1900 godina prije Krista. 

- Koristio sam ju u kupaonici, u nju sam stavljao četkicu i pastu za zube. Zbog toga čak i ima par mrlja od paste - šokirano je rekao Karl za The Mirror. 

- Kupio sam ju na rasprodaji za četiri dolara u Derbyshireu. Odmah mi se svidjela. Posumnjao sam da bi mogla biti stara, no zaboravio sam na to. Jedan dan na poslu sam pomagao u antikvarijatu Hanson. Njihov stručnjak James Brenchley je istovarivao kombi i primijetio sam zdjelu sličnu onoj u kojoj sam držao četkicu. Imala je slične životinje nacrtane. Spasio sam svoju zdjelu iz kupaonice i odnio Jamesu da ju pogleda - ispričao je Karl. 

Njegov kolega James potvrdio je da se radi od 4000 godina staroj zdjeli, a Karl je svoje neznanje pravdao time da se najviše bavi britanskom poviješću, a ne svjetskom. 

- Kako je završila na toj rasprodaji u Derbyshireu, to mi nikada neće biti jasno - rekao je. 

Na kraju je svoj "držač za četkicu i pastu za zube" prodao antikvarijatu Hanson i odmah je bilo zainteresiranih za kupnju. No, nije zaradio prevelike novce od nje. Dobio je 80 funti, što je otprilike 700 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 30.11.2018.

    bravo za njega , mladoliko izgleda za te godine ... malo šale nije na odmet ;)

  • MAKANTAHI 30.11.2018.

    koliko su tek stare četkica i pasta

  • ludi klobučar. 30.11.2018.

    U Engleskoj se, dakle, kupuje za dolare, a prodaje za funte? Ajd dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare