To je to što me zanima!

Uginula zbog slomljenog srca: 'Danima nije htjela ništa jesti'

SAD: Nesretna Szenja je prije dva mjeseca ostala bez svoje najbolje prijateljice nakon 20 godina. Ta promjena ju je očito dotukla i nije smogla snage nastaviti dalje...
Vidi originalni članak

Polarna medvjedica iznenada je uginula u zoološkom vrtu SeaWorld u kalifornijskom San Diegu. Čuvari su primijetili da medvjedica nije jela i da djeluje bezvoljno pa su odlučili provjeriti o čemu se radi. Kad su se približili, shvatili su da je mrtva.

Nesretna medvjedica se zvala Szenja, imala je 21 godinu i bila je tek jedna od dviju preostalih medvjedica u tom životinskom parku. Druga medvjedica, Snowflake, u veljači je premještena u ZOO u Pittsburgh, a bile su zajedno od otvorenja parka prije dvadeset godina, piše Daily Mail.

Tisuće ljudi potpisalo je peticiju protiv razdvajanja prekrasnih medvjedica, ali uprava parka je bila nemilosrdna. Potpredsjednica PETA-e Tracy Remain izjavila je da je Szenja uginula zbog slomljenog srca.

- Nakon što je izgubila svoju vjernu prijateljicu, Szenja nije željela novo društvo i kao da je odustala od života. Ovo bi trebao biti znak SeaWorldu za drastične promjene. Ako do njih ne dođe, brod će nastaviti tonuti, izjavila je Remain u prenesenom značenju.

Glasnogovornik SeaWorlda izjavio je da je smrt sve šokirala. a potpredsjednik ZOO-a odao je počast preminuloj medvjedici i rekao da je bila voljena članica njihove obitelji. Zoološki vrt se na društvenim mrežama oprostio od Szenje. 

Szenja se rodila u Njemačkoj 1995. godine, a dvije godine kasnije dovedena je u SAD. Životna dob polarnih medvjeda je oko 18 godina u divljini, a 20 do 30 godina u zatvorenim uvjetima.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Nemo22 22.04.2017.

    A gdje su sad tu "stručnjaci?" Svakom pada teško rastanak.....pogotovo životinjama u zatvoru koje imaju samo jedna drugu. UBILI STE IH!!!!!!!!

  • Cukrena 20.04.2017.

    Kako su neki bezdušni....pa životinje imaju više osjećaja od ljudi..

  • Mél.C.B.🌼 20.04.2017.

    Eh, da je tuga snijeg da se do jutra otopi, mogao bih i ja konacno kad oci zatvorim da se ne umorim. Eh da je tuga brijeg pa da je vjetar ogoli, ja ne bih mogao ni tad, ko sto ne mogu ni sad da te prebolim! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare