To je to što me zanima!

Uhvatio je prapovijesno biće, morskog psa s čak 300 zuba!

Naborani morski pas ime je dobio zahvaljujući šest pari karakterističnih škrga, a njegovom plijenu uglavnom nema pomoći kada se oko njega omota i zarije 'igle'
Vidi originalni članak

David Guillot, australski pomorac, uhvatio je nedaleko od Victorije prapovijesnog morskog psa, stvorenje nalik jegulji s čak 25 redova zubaRiječ je o takozvanom naboranom morskom psu, potomku roda starog osamdeset milijuna godina.

Guillot je 'živućeg fosila' izvukao s dubine od 1100 metara, pa tamošnjim medijima priznao da se prepao kada je vidio lice te otprilike metar i pol dugačke psine.

Naborani morski pas ime je dobio zahvaljujući šest pari karakterističnih škrga, te njegovom plijenu uglavnom nema pomoći jednom kada se oko njega omota i zarije tristotinjak oštrih i igličastih zubića.

Budući da ima vrlo rastezljivu vilicu plijen je u stanju u cijelosti strpati u sebe, a prema podacima koje je moguće naći u stručnoj literaturi, uglavnom napada glavonošce i ribe, ali mu i drugi morski psi znaju biti zanimljivi za objed.

Naboranog morskog psa je moguće pronaći na velikim dubinama u Atlantskom i Tihom oceanu te ga je rijetko tko uspio izvući na površinu živog.

Zadnji slučaj susreta s njim je zabilježen 2007. godine u Japanu, međutim ženka koja je iz nepoznatih razloga isplivala na obalu je vrlo brzo uginula.

http://www.setfia.org.au/

http://www.setfia.org.au/

Idi na 24sata

Komentari 131

  • 27.08.2017.

    ružnije ribe nisam vidio

  • biciklistica 22.01.2015.

    jeziv je na slici a tek uživo

  • Upala mozga 22.01.2015.

    Jbg, na dobru glistu svasta se moze upecati :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare