To je to što me zanima!

Uskoro ćemo moći kupiti 'ljubavni napitak' u bočici

Ljubavni napitak vidjeli smo jedino u bajkama. Znanstvenici bi uskoro mogli pretvoriti javu u stvarnost i razviti magičan napitak za zaljubljivanje
Vidi originalni članak

Profesor Larry Young sa sveučilišta u Arizoni tvrdi da bi znanstvenici uskoro mogli razviti ljubavni napitak koji bi mogao riješiti bračne probleme i krize s neuzvraćenom ljubavlju.
- Ljubav bi se moglo objasniti kao seriju neurokemijskih reakcija u specifičnim centrima mozga. Hormon oksitocin igra veliku ulogu u stvaranju veze između majke i djeteta. Također su dokazali da je taj hormon prisutan i kod prerijskih vukova koji zbog njega ostvaruju snažne i trajne veze - tvrdi profesor Larry Young.
Također kaže da oksitocin kod ljudi povećava povjerenje i sposobnost uživljavanja u tuđe osjećaje. U mozgu je na stotine signalnih molekula, a svaka djeluje na drugom području te je oksitocin samo jedna od njih. Profesor Young smatra da će nam poznavanje tih supstanci omogućiti i razumijevanje ljubavi i manipuliranje njome. Tako bi se pomoću 'ljubavnog napitka' mogle rješavati bračne krize i problemi u ljubavi. Na tržištu već postoji parfem koji sadrži oksitocin, ali ne u dovoljnim količinama da bi djelovao kao afrodizijak ili 'ljubavni napitak'.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare