To je to što me zanima!

Usred dana mu se na groblju ukazao duh žene u bijelome

Prije nego što ju je ugledao, John Finch je doživio iskustvo koje mnogi opisuju kao jasan znak prisustva duha. Preko njegovih leđa, vrata i glave je strujao hladan zrak
Vidi originalni članak

John Finch iz Suttona do jučer nije vjerovao u duhove, no nakon iskustva koje je doživio u srijedu na groblju u Putney Valeu, više nema dvojbi ima li života poslije smrti.

Usred bijelog dana, samo nekoliko metara udaljena od njega, stajala je pokojnica u bijeloj haljini.

- Najprije sam osjetio kako mi preko leđa, vrata i glave prolazi hladan zrak. Potom sam je ugledao te je snimio pomoću mobitela - kazao je Finch.

Zanimljivo, fenomen duha žene u bijelom poznat je diljem svijeta, u raznim kulturama. Njezino se ukazanje različito tumači, no uglavnom ne donosi baš ništa dobro.

Primjerice, prema popularnoj srednjovjekovnoj britanskoj legendi, pojavljuje se i danju i noću, te najavljuje smrt nekog člana obitelji ukoliko posjeti kuću.

Duhu se često pripisuju i osvetničke namjere jer su te žene, tako barem predaje kažu, za života pretrpjele velike tragedije.

Tako se može pročitati kako su te bivale brutalno ubijane i/li silovane, odnosno, kako se nisu mogle nositi sa smrću voljene osobe, bilo da je riječ o suprugu ili djetetu (izvor Wikipedia)

Idi na 24sata

Komentari 166

  • unknown agent 30.12.2013.

    molio bi odgovor ako neko zna da se vise ne moram plasiti, evo sad npr citam to o duhu i razmisljam dali oni postoje ili ne i da ne vjerujem ako ne vidim, i pisem o njima i razmisljam o njima, dal sad to spada u dozivanje duhova ili u dozivanje duhova spadaju neki ludjacki rituali :D

  • unknown agent 30.12.2013.

    mislim ono da mi se ukaze neki duh u po bjela dana a da mi u to vrjeme duhovi nisu na pametu mislim da se nebih uplasio, po noci bi se itekako uplasio, a umro bi od straha dobio srcani udar kad bi mi se ukazo duh ev bas sad dok ovo pisem u mracnoj sobi di je jedino svjetlo laptop a oko mene sve mrak, odapeo bi od straha hehehe

  • zahira45 03.11.2013.

    Brrrr..gjozno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare