To je to što me zanima!

'Vi šel bi tugeter': Evo kakvim se engleskim služi Krstičević

Mnogi hrvatski političari imaju problema s engleskim jezikom i izgovorom, ali ovo malo čudi za Krstičevića, s obzirom na u njegovom životopisu stoji kako se 1997. i 1998. školovao u SAD-u
Vidi originalni članak

U sklopu svoje američke turneje, ministar obrane Damir Krstičević susreo se prije dva dana s ministrom obrane SAD-a Jamesom Mattisom.  Na YouTubeu se pojavila kratka snimka uvodnog dijela susreta Krstičevića i Mattisa i mora se reći kako je izgovor engleskog jezika kod našega ministra na poprilično niskom nivou.  

- Zajedno smo u Afganistanu od 2003. godine i na Kosovu od 2008. godine, a sudjelovat ćemo i u NATO-ovoj Ojačanoj prednjoj prisutnosti - govori Krističević, iako smo se dobro morali potruditi da prevedemo zadnje tri, četiri riječi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako Krstičević nije izuzetak, budući da mnogi hrvatski političari imaju problema s engleskim jezikom i izgovorom, ipak ovo, u njegovom slučaju, malo čudi.  Naime, Krstičević je dvije godine proveo na školovanju upravo u SAD-u. 

Kako se navodi na stranicama Vlade, Krstičević je 1997. pohađao Obrambeni jezični institut u Centru za engleski jezik u SAD-u, a zatim je 1997. i 1998. pohađao RAtnu školui kopnene vojske SAD - US Army War College.

A sada, podsjetimo se još jednom legendarne Ingrid Antičević Marinović i njezinog engleskog jezika u Europskom parlamentu.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • denderi 1 17.07.2017.

    nebih ja krsto pustio nigdje u svijet najbolje da stoji u svom zavičaju

  • fallout2 16.07.2017.

    a kao bio u americi na školovanju

  • plutarh 16.07.2017.

    moj engleski izgovor je deset puta bolji ali da sam na takvom mjestu - govoril bi im hrvatski i dal prevoditelju da i on zaradi za koricu kruha nasušnog

Komentiraj...
Vidi sve komentare