To je to što me zanima!

VIDEO Filmska drama na Cresu: Pas prilazi ovci, ona skače u more, za njom pas, a i vlasnica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čekali smo trajekt, a onda smo čuli lavež i viku. Vidjeli smo psa koji prati ovcu u moru, nakon čega je vlasnica morala skočiti po njih. Dosta su se udaljili od obale pa je bilo napeto, priča nam čitatelj ovu neobičnu zgodu...
Vidi originalni članak

Čekali smo trajekt, a onda smo čuli lavež i viku. Pas je plivati oko ovce u moru, nakon čega je vlasnica morala skočiti po njih. Dosta su se udaljili od obale pa je bilo napeto, priča nam čitatelj zgodu od ponedjeljka na trajektnom pristaništu Merag na Cresu.

POGLEDAJTE VIDEO: Veliko spašavanje ovce u moru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovca je naime, kako kaže, prva skočila u more kad joj je pas pokušao prići, a odmah je i on skočio za njom. 

Nije jasno je li pas htio odvratiti ovcu od skoka i ima li, možda, ovčarskih gena pa ju je htio spasiti, ali se us vakom slučaju oglušio na poziv nervozne vlasnice, pa je i ona, vidjevši da se udaljuju od obale, uskočila s njima.

- Vlasnica je baš bila uznemirena, pokušala ga je dozvati natrag ali pas nije reagirao. Bilo je baš napeto jer se trajekt prilično približio, a svo troje su bili već daleko od obale. Na kraju ih je oboje donijela na obalu, no od raslinja tamo nisam ništa detaljnije mogao vidjeti što je bilo dalje - prepričava nam čitatelj, koji misli da su žena i pas (a možda i ovca) zakasnili na trajekt.

'Tu su ovce često u moru'

Iz pristaništa Merag kratko su nam rekli da "ovce tamo često znaju završiti u moru", budući da se "radi o otoku".

SPLITSKA ATRAKCIJA VIDEO Pas Duracell bajker kao i njegov gazda: 'Ima 12 godina, a zajedno smo prošli cijeli svijet!'

Čitatelj pretpostavlja da se radi o ovcama koje slobodno lutaju otokom, a ovce bez nadzora na hrvatskim otocima posljednjih su tjedana tema i u široj javnosti, naročito nakon što je stado ovaca stradalo pod kotačima auta na susjednom Krku:

- Ovca se nalazila na rubu uz stijene, pas joj se približio i ona je skočila. Teško je reći čija bi to bila ovca, one uglavnom slobodno lutaju otokom. Ne poznajemo vlasnicu psa, ali mislimo da su iz Slovenije - pretpostavlja čitatelj, koji dodaje da je na izvanredni trajekt u 14 sati čekalo mnogo ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • deda123 02.11.2021.

    Kaj nije more hladno

  • Andjelica 02.11.2021.

    Sigurno vlasnica nije dalmošica ni istrijanka jer bi ostavila da se utope

  • J. B. 02.11.2021.

    kakve novine takav i članak...

Komentiraj...
Vidi sve komentare