Viral

Komentari 9

VIDEO Pas Duracell bajker kao i njegov gazda: 'Ima 12 godina, a zajedno smo prošli cijeli svijet!'

VIDEO Pas Duracell bajker kao i njegov gazda: 'Ima 12 godina, a zajedno smo prošli cijeli svijet!'

Ima preko 12 godina i cijeli svijet smo prošli zajedno. Cijelu Europu, Ameriku... nema gdje nismo bili, kratko nam je rekao njegov gazda dok smo sreli Duracella kako mirno sjedi na motoru dok ga čeka da se vrati...

Split, rano poslijepodne. Većina građana kunja nakon nedjeljnog ručka. Ostali se lijeno prešetavaju na osunčanoj rivi. Svi pod Marjanom blaženo odmaraju.

Odnosno, gotovo svi. Duracell ne odmara. Duracell je rođen za akciju. Susreli smo ga posjednutog na robusnom motoru, u Ulici Domovinskog rata. U niskom startu, spreman na sve, Duracell je čekao. 

POGLEDAJTE VIDEO: Bajker i pas prošli su cijeli svijet

Što je čekao? Gazdu, naravno. Gospodin u koži, glave obložene kacigom, odjeven gotovo istovjetno kao njegov pas, upravo se vraćao s bankomata. Zajahao je metalnog konja.

- Duracell se zove. Ima preko 12 godina i cijeli svijet smo prošli zajedno. Cijelu Europu, Ameriku,… Nema gdje nismo bili - nehajno je dobacio. Bajker, ne pas.

Duracell je šutio. Nema vremena za naklapanja. Gazda nam nije htio reći svoje ime. Samo nam je otkrio da je Duracell u motornog pogonu od svog trećeg mjeseca. Netko bi rekao da traje sedam puta dulje od običnih pasa.

Nismo ih htjeli zadržavati. Duracell je već okrenuo glavu. Prema naprijed. Prema cesti. Motor riče. Gazda dodaje gas. Mašemo im dok odlaze na dalek put, tko to može znati…