To je to što me zanima!

VIDEO Lisica ušla u dućan u Puli: 'Ne bi me čudilo da dođe opet'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Lisica je uplašila djelatnice dućana. Uhvatili su je omčom, nahranili i pustili nakon 24 sata jer je već bila nemirna u kavezu. Nije pokazivala znakove agresije, kaže dr. Stjepan Kočar iz veterinarske ambulante u Puli
Vidi originalni članak

Mislim da je u dućan ušla sasvim slučajno, motala se ona već nekoliko dana po tom kvartu. Kolega ju je uspio uhvatiti na omču. Jedno oko joj je bilo malo povrijeđeno, ali se radi o staroj ozljedi. Normalno je jela i ponašala se, a ubrzo je postala nemirna u kavezu pa smo je pustili. 

Ispričao nam je to veterinar Stjepan Kočar, ujedno i voditelj Veterinarske ambulante u Puli, o mladoj liji koja je zalutala u dućanu u pulskoj Stoji u srijedu, o čemu je prvo pisao Glas Istre.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nije bijesna, ostala je kod nas nekih 24 sata, a onda smo je pustili na nenaseljenom području s mnogo šumaraka u blizini grada jer je moguće da joj je tamo negdje brlog. Ne bih se čudio da nam se za nekoliko dana opet vrati, možda je bila u potrazi za hranom i vodom - objašnjava Kočar i dodaje kako se prije nekoliko godina u Pulu došetao i srndać.

- Bude tu raznih intervencija, ali ovakvih s lisicama baš ne pamtim. Ako vidite lisicu, najbolje ju je ignorirati, kao i u šumi. To je i dalje divlja životinja s kojom treba oprezno. Kad imate divlju životinju u škripcu, ona može svakako reagirati. Ptica vas može ozlijediti dok je u opasnosti, pa i obični mali šišmiš, a kamoli ne neke veće životinje - ističe dr. Kočar, koji naglašava kako mjesta za paniku ipak nema zahvaljujući redovitoj oralnoj vakcinaciji lisica protiv bjesnoće.

GLEDALI SE NA DALEKO Snimio je vepra kod Save: 'Vidi ga, je*ote. Ma gdje je nestao!? Idem, ako me rokne, rokne...'

- Ova lisica bila je relativno mlada i nije pokazivala apsolutno nikakve znakove agresivnosti. Njoj tu nije bilo loše, očito je pronašla negdje i hranu, premda hrane ima i na periferiji pa me stvarno ne bi iznenadilo da za par dana opet bude dojava da je viđena negdje u gradu. Ovakav prizor nije uobičajen, ali nije ni zabrinjavajuć - zaključuje dr. Kočar.
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Driver 01.08.2022.

    Mršava ko naša "država"........

  • Žabac🐸 29.07.2022.

    Očito ju ljudi hrane s vremena na vrijeme pa se pripitomila, inače nema šanse da bi došla blizu ljudi.

  • Nabime 28.07.2022.

    ne bojte se nece se vratit kad je vidila cijene!

Komentiraj...
Vidi sve komentare