Obavijesti

Viral

Komentari 11

VIDEO Lisica ušla u dućan u Puli: 'Ne bi me čudilo da dođe opet'

VIDEO Lisica ušla u dućan u Puli: 'Ne bi me čudilo da dođe opet'
2

Lisica je uplašila djelatnice dućana. Uhvatili su je omčom, nahranili i pustili nakon 24 sata jer je već bila nemirna u kavezu. Nije pokazivala znakove agresije, kaže dr. Stjepan Kočar iz veterinarske ambulante u Puli

VIDEO

Mislim da je u dućan ušla sasvim slučajno, motala se ona već nekoliko dana po tom kvartu. Kolega ju je uspio uhvatiti na omču. Jedno oko joj je bilo malo povrijeđeno, ali se radi o staroj ozljedi. Normalno je jela i ponašala se, a ubrzo je postala nemirna u kavezu pa smo je pustili. 

Ispričao nam je to veterinar Stjepan Kočar, ujedno i voditelj Veterinarske ambulante u Puli, o mladoj liji koja je zalutala u dućanu u pulskoj Stoji u srijedu, o čemu je prvo pisao Glas Istre.

Pokretanje videa...

Lisica u dućanu Tedi VIDEO

- Nije bijesna, ostala je kod nas nekih 24 sata, a onda smo je pustili na nenaseljenom području s mnogo šumaraka u blizini grada jer je moguće da joj je tamo negdje brlog. Ne bih se čudio da nam se za nekoliko dana opet vrati, možda je bila u potrazi za hranom i vodom - objašnjava Kočar i dodaje kako se prije nekoliko godina u Pulu došetao i srndać.

- Bude tu raznih intervencija, ali ovakvih s lisicama baš ne pamtim. Ako vidite lisicu, najbolje ju je ignorirati, kao i u šumi. To je i dalje divlja životinja s kojom treba oprezno. Kad imate divlju životinju u škripcu, ona može svakako reagirati. Ptica vas može ozlijediti dok je u opasnosti, pa i obični mali šišmiš, a kamoli ne neke veće životinje - ističe dr. Kočar, koji naglašava kako mjesta za paniku ipak nema zahvaljujući redovitoj oralnoj vakcinaciji lisica protiv bjesnoće.

Snimio je vepra kod Save: 'Vidi ga, je*ote. Ma gdje je nestao!? Idem, ako me rokne, rokne...'
Snimio je vepra kod Save: 'Vidi ga, je*ote. Ma gdje je nestao!? Idem,  ako me rokne, rokne...'

- Ova lisica bila je relativno mlada i nije pokazivala apsolutno nikakve znakove agresivnosti. Njoj tu nije bilo loše, očito je pronašla negdje i hranu, premda hrane ima i na periferiji pa me stvarno ne bi iznenadilo da za par dana opet bude dojava da je viđena negdje u gradu. Ovakav prizor nije uobičajen, ali nije ni zabrinjavajuć - zaključuje dr. Kočar.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

FOTOGALERIJA Na izložbi pasa u Zagrebu i pasmina koja dosad nikad nije otišla iz svoje zemlje
POGLEDAJTE FOTKE

FOTOGALERIJA Na izložbi pasa u Zagrebu i pasmina koja dosad nikad nije otišla iz svoje zemlje

Na Zagrebačkom velesajmu 24. travnja otvorili su Svjetsku izložbu pasa koja traje do 29. travnja. Posjetitelji mogu vidjeti 24.834 psa koji će se predstaviti u gotovo 400 pasmina.

VIDEO Objavila je kako turisti ostavljaju apartmane i šokirala: 'To nisu gosti pa to su svinje!'
MASNO, ZAGORJELO, POBACANO

VIDEO Objavila je kako turisti ostavljaju apartmane i šokirala: 'To nisu gosti pa to su svinje!'

Tko to u hotelu čisti iza sebe? Ljudi dođu na odmor, neopterećeni čišćenjem, svako se toga zasiti u kući, i opuste se, plaćaju i taj mali luksuz nečišćenja, napisao joj je jedan korisnik društvene mreže
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti