To je to što me zanima!

Vježba tai chi pred svojim kravama da bi bile sretnije

Brižni poljoprivrednik, koji zna da je sretna krava produktivna krava, zabavlja i umiruje svoje životinje drevnom borilačkom vještinom, tai chi
Vidi originalni članak

Rob Taverner (44) ispred svojih 100 krava, uzgajanih na organski način, svako jutro u devet sati deset minuta vježba tai chi. Kaže da to umiruje krave, a one zbog toga daju više mlijeka nego inače.
- Smisao tai chija je da tijekom vježbe zaboravite na sve svoje probleme i oraspoložite se. Moja pozitivna energija se na taj načina prenosi i na krave, koje su onda produktivnije - kaže Rob. Za krave kao i za sve ostale životinje je dokazano da osjećaju ljudsko raspoloženje te da mogu osjetiti opuštenost i smirenost, koja se onda prenosi na njih.
- Ljudi možda misle da sam lud ili smiješan, no ja imam zadovoljne krave i sve ću učiniti da takve i ostanu. Svaki uspješni farmer će vam potvrditi da je zadovoljna krava produktivna krava - priča Taverner iz Exetera u Britaniji. Dodao je kako postoji velika sličnost između organskog uzgoja i tai chija. I u jednom i u drugom sve je u održavanju ravnoteže.
- Organski uzgoj zahtijeva puno truda, a ja želim ostati usredotočen koliko god je to moguće. Na taj način uživamo i ja i krave - priča zadovoljni farmer. Tai chi je kineska borilačka vještina s nizom sporih, kontroliranih pokreta koji pomažu u razvijanju snage, ravnoteže i osjećaju smirenosti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare