To je to što me zanima!

Vozi automobil koji se nikada nije kvario, a star je 107 godina

Britanac Brian Caseley automobil je kupio 2004. od prijatelja kolekcionara. 107 godina starim automobilom se jako ponosi i često ga vozi rodnim Sherborneom
Vidi originalni članak

Najstariji automobil u Velikoj Britaniji, Wolseley 6 star je 107 godina i još uvijek vozi besprijekorno, piše Daily Mail. Vlasnik Brian Caseley (65) ga redovito vozi u Sherborneu kako bi ostao ''u formi''. Nije poznato koliko je kilometara ukupno prešao jer je napravljen prije nego su u automobile počeli ugrađivati brojače kilometara. 

Brian Caseley nevjerojatni automobil kupio je 2004. godine od prijatelja koji je kolekcionar starinskih automobila.

- Predivno vozi i jako sam zadovoljan. Ponosim se i često pokazujem Wolsleya po gradu - rekao je Caseley. Njegova supruga Pat (63) dodala je kako se automobil nikada nije pokvario. Vozi na petrol i na četiri litre goriva može prijeći gotovo 60 kilometra. Najveća brzina mu je oko 45 kilometara na sat. 

Wolseley još nosi originalne registarske oznake, a prvi vlasnik mu je bio E. H. Greenly iz Herefordshirea koji ga je kupio 1905. godine. Caseley je uspio pronaći Davida Forbesa, čiji je pradjed bio prvi vlasnik. 

Wolseley 6 s jednim cilindrom je jedan od prvih automobila koje je proizvela tvornica Federicka Wolseleya u Birminghamu. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • eddy1973 01.09.2011.

    Nema se tu šta pokvarit...čista mehanika a s brzinom od 45km/h sugurno ga je ludnica tjerat kroz zavoje a mogao bi na street race....

  • Leksić 31.08.2011.

    ...a ja se žalim na mog koji ima 24 godine :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare