To je to što me zanima!

Za sve koji ne vole groblja: Hit je drive-through mrtvačnica

Osim što obitelj i prijatelji pokojnika ne moraju izlaziti iz automobila, ne moraju paziti na starije članove koji teže hodaju. Ovo je jedan od tri takva salona u SAD-u
Vidi originalni članak

U Comptonu u Los Angelesu mrtvačnica Roberta L. Adamsa pruža uslugu drive-through salona, piše Daily Mail. Kako bi ožalošćeni izbjegli duge propovijedi i stajanje oko groba, u drive-through mrtvačnici cijeli sprovod može se obaviti iz automobila. Lijes s pokojnikom položen je na natkriveni odar pokraj kojeg obitelji i prijatelji mogu zaustaviti automobil i oprostiti se.

 Mrtvačnica Roberta Adamsa jedina je koji pruža takvu uslugu u cijeloj Kaliforniji, no nije poznato je li i sam osnivač nakon svoje smrti 2005. godine imao ovakav sprovod. Sada posao vodi njegova supruga Penny Scott Adams. 

Voditeljica mrtvačnice Denise Knowles-Bragg kaže kako salon uvodi promjene i zamjenjuje tradicionalne sprovode. Također, smatra da je ovakav način pohođenja groba odličan za starije ljude koji teško hodaju ili ne mogu dugo stajati. 

Ovakva tradicija tijekom 1980-ih postala je popularna među mafijašima. Uz ovu mrtvačnicu u Kaliforniji, još dvije rade u Chicagu i Louisiani. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • rezucka 04.03.2012.

    meni takvi bolje da ne dolazi na pogreb,ako me ne može dosljedno ispratiti kak treba da ide iza ljesa,onda iz auta da me gleda bolje da ne prilazi jer budem ga noću plašila

  • MihaelTapsanji 13.02.2012.

    i kada stvarno pomisliš da te više ne mogu nikako iznenaditi oni to učine opet i opet i opet..

  • DonBene 12.02.2012.

    odma do stavit McDonald's da si mogu nekaj i pojest

Komentiraj...
Vidi sve komentare