To je to što me zanima!

Zagreb: Baka Marija (76) vozi reli punih 35 godina

Marija Majpruz (76) ne razmišljao o mirovini, a kaže da je znala potegnuti i do 200 km/h, ali ne na hrvatskim cestama. Nikad nije imala nesreću
Vidi originalni članak

Kći i zet su vozili reli, a ja ne bih bila ja da nisam probala. Unuk Dean je prije dvije godine počeo proizvoditi buggyje, pa sam i to naučila voziti, priča najstarija vozačica relija u Hrvatskoj, Marija Majpruz (76) iz zagrebačkih Sesveta, koja reli vozi već 35 godina. Baka Marija ne boji se konkurencije.
- Strahuju kad ja dođem, jer pobjeđujem i muške i ženske, a i puno mlađe od sebe - kaže vitalna starica, koja je u svibnju na Sesvetskom reliju s Audijem 80 osvojila drugo mjesto. Vozačku dozvolu ima već 46 godina, a vozila je, kaže, sve od Stojadina do Mercedesa. Nikad nije imala prometnu nesreću, no policajci su je znali opomenuti zbog prebrze vožnje.
- Znala sam potegnuti i do 200 na sat, ali ne na hrvatskim cestama - kaže Marija. Marija još ni ne pomišlja na mirovinu. Gostionicu u Sesvetama vodi već 40 godina, a lani je dobila nagradu za najstariju ugostiteljicu. Marijinim stopama krenula je i njezina praunuka Zara (4), koja buggy vozi već godinu i pol.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • shpresa 10.12.2007.

    Tooo, bakica je moj novi idol!!!

  • Bijela13 10.12.2007.

    super baka

Komentiraj...
Vidi sve komentare