To je to što me zanima!

Zagreb za Advent nekad, kad u gradu nije bilo ni 'k' od kućica

Kako bi se prisjetili nekih starih zimskih vremena u metropoli, odlučili smo za vas napraviti kolaž slika kako je Zagreb u ovo vrijeme izgledao nekad, a kako izgleda danas
Vidi originalni članak

Nekad je Zagreb bio puno decentniji, kućice sumnjivog podrijetla nisu stvarale probleme običnom građaninu, a i centrom metropole svakako je bilo prohodnije.

Danas postoji Advent u Oktogonu, kod Hrvatskog narodnog kazališta, u tunelu, na Tuškancu, Ledeni park na Tomislavcu, Fuliranje na Strossu, Advent na Zrinjevcu, na Gornjem gradu, na Cvjetnom, u Varšavskoj, na Europskom trgu, naravno na Trgu bana Jelačića, u Klovićevim dvorima, u Maksimiru, na Prekrižju i po ostalim ulicama koje su u užem centru grada.

Kako bi se prisjetili nekih starih zimskih vremena u metropoli, odlučili smo za vas napraviti kolaž slika kako je Zagreb u ovo vrijeme izgledao nekad, a kako izgleda danas.

Trg Republike/bana Josipa Jelačića 1988. godine i danas

Zrinjevac, godina nepoznata i danas

Trg Republike/bana Josipa Jelačića 1965. i danas

Trg kralja Tomislava 1960. i danas

Trg bana Jelačića 1940. godine 

Tomićeva 1939. i danas

Izletnici na Sljemenu 1975. i danas

Maksimir 1970. i danas

Kaptol 1930. godine i danas

Šalata 1950. i danas

Gornji grad, godina nepoznata i danas

Cvjetni trg 1957. godine i danas

Idi na 24sata

Komentari 87

  • Diskriminator 05.12.2019.

    Svi gradovi imaju advent u centru, a zagrebački advent je nekoliko puta proglašen najboljim u Europi.

  • volimpršut 05.12.2019.

    hahah koliko vi spominjete advent pa to nije za vjerovat...to je odlika malih naroda i sirotinje,advent je u svijetu postojao već prije sto godina....

  • mican 05.12.2019.

    Ja uopće ne kužim taj Advent i te kućice i štandove, sav taj biznis i sav taj lopovluk povodom i u ime nečega. Ima li to veze s kršćanstvom i Isusom Kristom? Bi li i on žderao kobasice i natezao vino iz plastičnih čaša ili bi možda razbacao te stolove i štandove? Dosta se oko ovoga dvoumim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare