To je to što me zanima!

Zajednička natjecanja konja i pasa po prvi put u Hrvatskoj

Na zagrebačkom Hipodromu, uz prvenstvo u preponskom jahanju, bit će, po prvi put u Hrvatskoj, organizirana i posebna natjecanja u kojima će se konji i psi zajedno natjecati u preskakanju i prelaženju zadanih prepreka
Vidi originalni članak

Sljedećeg vikenda, u subotu i nedjelju 1. i 2. lipnja, na zagrebačkom Hipodromu održat će se prava konjička fešta, odnosno Prvenstvo grada Zagreba u preponskom i dresurnom jahanju, ali će uz konje i djelu programa blistati i psi! 


Udruga za dobrobit životinja Indigo poziva sve ljubitelje i vlasnije pasa da se sa svojim ljubimcima okušaju u parkur natjecanju za pse, odnosno u preskakanju i prelaženju prepreka, u subotu s početkom u 16 sata, uz stručne savjete volontera udruge (staza je otvorena od 13 sati za vježbu i zabavu). Prvi put organizira se i posebna vrsta štafete „Horse&hound utakmica“ koja je spoj preponskog jahanja i psećeg parkura.

Štafeta se sastoji od jednog jahačeg para i jednog vodiča s psom. Jahač prvi starta zadani parkur te po završetku parkura dolazi do baze gdje vodič s psom preuzima štafetu i odrađuje zaseban parkur sa psom i vraća se u bazu. Djeca će imati priliku uživati u likovnim i edukativnim radionicama i jahanju ponija. U nedjelju u 13 sati vas očekuje i revija pasa na kojoj su svi psi dobrodošli. Za najspretnije i najsretnije osigurane su i nagrade.

Cilj je, kažu organizatori, kroz ta dva dana hipodrom ispuniti smijehom, srećom, ljubiteljima životinja, djecom te kroz edukaciju i zabavu 1. i 2. lipanj ostaviti svima u posebnom sjećanju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • jopet_1 16.06.2019.

    Bandić pokrovitelj

Komentiraj...
Vidi sve komentare