To je to što me zanima!

Žene cijelog svijeta žele da im umjetnik crta po tijelu

Craig Tracy (42) i po devet sati nanosi boju na tijelo. Iz njega crpi inspiraciju i, kaže, uživa što nešto tako uzbudljivo može podijeliti sa svijetom
Vidi originalni članak

Craig Tracy (42) iz New Orleansa vjerojatno je jedan od najvećih svjetskih umjetnika u body-paintingu. Slika po tijelima žena, ali i oko njih po podovima i zidovima te modele postavlja u određenu pozu stvarajući vizualnu varku. Inspiraciju, kaže, dobije tek nakon što vidi tijelo modela, a oni mu dolaze iz svih dijelova svijeta. Boju strpljivo nanosi i po devet sati, a zatim fotografira djelo.
- Jednostavno razgovaramo, jedemo, slušamo glazbu, a ja usput slikam. Uživam u stvaranju umjetnosti koja je uzbudljiva i dijeljenju sa svijetom - rekao je Tracy. Bivši ilustrator s oslikavanjem tijela počeo je 2002. godine te je pet mjeseci nakon uragana Katrina 2005. godine otvorio i galeriju za koju se vjeruje da je prva u svijetu posvećena body-paintingu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_36011 02.11.2009.

    slike su preee ali 3 mi je naj

  • zovitemebuha 02.11.2009.

    umjetnost na nagim zenskim tjelima... to je moja vrsta umjetnosti... imal koji takav muzej sa kvalitetnim eksponatima ode kod nas?

  • hour 02.11.2009.

    Wow, predobro! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare