To je to što me zanima!

Zlatne ribice iz ribnjaka im je krala vidra, snimila je kamera

Elizabeth i Harry McDougall bili slomljeni kada su otkrili da njihova kolekcija zlatnih ribica više nije u ribnjaku. Ribnjak su prekrili i postavili kameru kako bi našli krivca...
Vidi originalni članak

Umirovljeni par iz Velike Britanije ostao je u šoku nakon što u otkrili da im iz jezerca u dvorištu zlatne ribice krade vidra koju je snimila nadzorna kamera, piše Daily Mail. Elizabeth i Harry McDougall bili slomljeni kada su otkrili da njihova kolekcija zlatnih ribica više nije u ribnjaku. Sve što je od njih ostalo bile su peraje i ostaci. Svoj ribnjak prekrili su čvrstom mrežom i postavili  nadzornu kameru kako bi pokušali naći krivca. 

Tri tjedna kasnije, nepoznati kradljivac ponovno je iz ribnjaka ukrao svih 12 novih ribica Elizabeth McDougall. Pregledali su snimke s kamere i utvrdili da je ribnjak opustošila vidra, nekada ugrožena vrsta u Velikoj Britaniji. Elizabeth vjeruje kako je vidra do ribnjaka stigla kanalima koje su iskopali radnici za obližnji kružni tok.

- Možda su im iskapanja pomogla da stignu iz obližnje rijeke. Ponekad smo imali problema s čapljama, ali nikada s vidrama - rekao je Harry.

Iz Agencije za okoliš potvrdili su kako je riječ o vidri. Njihov broj je značajno pao zbog kemijskih pesticida u vodi i tlu te su do 1970. gotovo izumrle. Nakon zabrane kemijskih pesticida i poboljšanja kvalitete vode u rijekama te zabranu lova populacija vidri vratila se u prvobitno stanje. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ha eto 30.09.2011.

    hvala na ispravku ***admin***

  • Konan 30.09.2011.

    Pametna vidra :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare