To je to što me zanima!

Znanstvenici otkrili divovskog sluzavog crva: 'Pa što je ovo?!'

Ova vrsta školjkaša je najdugovječnija od onih poznatih, a za pronalazak ovog konkretnog primjerka zaslužna je skupina znanstvenika iz SAD-a, Filipina i Francuske
Vidi originalni članak

Znanstvenici su pronašli živi primjerak ogromnog brodskog crva, znanog kao Kuphus polythalamia. Crno stvorenje koje sliči zmiji živi u tvrdoj školjci, s glavom uronjenom u morsko dno u potrazi za hranom. Može dosegnuti dužinu od metar i pol i 6 centimetara u promjeru, a ovaj primjerak ulovljen je na Filipinima, piše Daily Mail.

Istraživanje je pokazalo da ova životinja dobiva energiju iz blata i da je njezino postojanje dokumentirano još u 18. stoljeću, ali znanstvenici nikad nisu imali detaljniji pristup. Također, njezino stanište je bilo nepoznato, sve dok filipinska televizija nije objavila dokumentarac koji prikazuje crva u blatu lagune.

Ova vrsta školjkaša je najdugovječnija od onih poznatih, a za pronalazak ovog konkretnog primjerka zaslužna je skupina znanstvenika iz SAD-a, Filipina i Francuske. Kratka snimka prikazuje situaciju u kojoj jedan znanstvenik pažljivo miče rub školjke i oslobađa ogromnog crnog crva.

- Bio sam u strahu kad sam prvi put vidio ovu bizarnu životinju, izjavio je Marvin Altamia, jedan od istraživača znanosti o moru na filipinskom sveučilištu. Margo Haygood, profesor istraživanja u medicinskoj kemiji, izjavio je da će njegovo prisustvo u ovoj situaciji biti najbliže osjećaju istraživanja iz 19. stoljeća. 

Druge vrste ovih crva su znatno manje i hrane se trulim brodskim drvetom, zbog čega baš i nisu omiljene kod ribara i moreplovaca.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Brac_2 23.04.2017.

    fuj

  • 19.04.2017.

    užas

  • R@zYeb 18.04.2017.

    Na slici je prikazan plenkijev porod... ljigavac, sluzavac, slabo krvni puzgavac

Komentiraj...
Vidi sve komentare