To je to što me zanima!

Zvali su je 'zmijska djevojka': 'Boli me kad me ismijavaju...'

FILIPINI: Tinejdžerica Floraine Nalugon od rođenja se bori protiv ihtioze, rijetke bolesti zbog koje joj koža izgleda kao zmijske ljuske. Zbog toga je u djetinjstvu pretrpjela psihičko zlostavljanje...
Vidi originalni članak

Filipinka Floraine Nalugon (17) boluje od ihtioze, rijetke kožne bolesti koja se očituje kroz stvaranje ljusaka i perutanje kože. Može biti u rasponu od blage do neugodne suhoće (kseroderma) te do teške deformirajuće bolesti (nasljedna ihtioza). Javlja se tek jedanput u 600 tisuća slučajeva, a Floraine je rođena s tom bolesti od koje joj koža otvrdne.

Zbog toga je u djetinjstvu proživjela pravu dramu jer su ju ostala djeca ponižavala i nazivala posprdnim nadimcima poput 'zmijske djevojke'. Zbog toga se s obitelji iz rodnog Bohola preselila u Bukidnon.

- Roditelji su mi rekli da sam zapravo koncipirana od ribe i zato mi koža izgleda poput ribljih ljusaka, dok drugima liči na zmijsku kožu. Boli me kad osjećam da me ljudi ismijavaju, iskrena je Floraine.

Simptomi te bolesti javljaju se u prvih nekoliko dana života, a pločaste ljuske kože često se javljuju u smeđoj boji.

- Roditelji mi daju snagu i najveća su mi potpora u životu. Svakog dana mi iskazuju ljubav na nevjerojatne načine, kaže Floraine, koja se nakon deset godina vraća u rodno mjesto Bohol.

Nada se da će joj liječnici barem malo pomoći, a spominje se i odlazak na liječenje u Španjolsku.

Dr. Wilson iz bolnice u Marbelli rekao je da se stanje nesretne Floraine liječi terapijom i smatra da bi uz adekvatno liječenje moglo doći do napretka.

Obitelj Nalugon je siromašna i nema novca pa im i dalje preostaje teška borba za uljepšavanje života svoje kćeri.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • prvi general 25.09.2017.

    ijime dame zettai

  • miki8787 24.09.2017.

    Ne mozes ni povjerovat kakve sve bolesti ne postoje u svijetu.Ja ne znam kako bi se nosio sa tim.,da te drugi ismijavaju i ponizavaju a jos sto bi i sam sebi se gadio i stalno se preispitivao zasto ja😧😧😧😧

  • flashdrive48 24.09.2017.

    Sretno curo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare