To je to što me zanima!

Eksperti za velika uhićenja, a onda na suđenjima sve propada

Većina velikih antikorupcijskih afera u Hrvatskoj završila je krahom na sudu, a njihovi akteri su na slobodi. Pogledajmo samo Milana Bandića, gospodina Protegu ili dr. Sanadera
Vidi originalni članak

Hrvati su eksperti za velika uhićenja. Istina, malo nam teže ide u domeni održivih sudskih presuda. Iskreno, koga je u Hrvatskoj uopće začudilo uhićenje onih 12 tipova koji su, kako kažu policija i tužiteljstvo, zamračili jako ozbiljan novac iz dva naša brodogradilišta, Uljanika i 3. maja?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ukupna je šteta oko 1,2 milijarde kuna. To je priča koja se ciklički ponavlja u Hrvatskoj. Policija uhiti, mediji onda objavljuju priče u golemim količinama o svakakvim nitkovima i njihovim navikama, tužiteljstvo ispituje, a sud ih zatvara. Ili pušta na slobodu. Ovisi. Ova država je veoma uspješna kad treba hapsiti. I tad, na tom početku, sve izgleda sasvim jasno. Lisice na ruke dobili su oni koji to i zaslužuju.

SOČNI POLICIJSKI DETALJI Slučaj Uljanik za laike: Kako je lova curila od Pule do Afrike...

Stvar se kasnije krene beznadno zapetljavati. I tko zna što će ostati u optužnicama koje se smanjuju kao fragilni snjegović na afričkom suncu. Ako je suditi prema većini iskustava iz velikih antikorupcijskih postupaka, direktori ova dva brodogradilišta imaju razloga relativno optimistički gledati u budućnost.

Trebaju izdržati malo istražnog zatvora, neka neugodna ispitivanja i brzo će van.

Naravno, nitko ne zastupa teze da bi osumnjičenici, za kaznena djela iz sfere gospodarskoga kriminala, trebali beskonačno trunuti u nekoj ćeliji. A kad izađu, sve bude neizmjerno lakše.

OPTUŽNO VIJEĆE O SLUČAJU AGRAM Odbacili optužnice za donacije Bandiću: Dio o smeću na doradi

Pogledajmo gradonačelnika Milana Bandića. Taj se više ne sjeća Remetinca. Prava sinkopa. Ni jamstva koje su platili za njegovu slobodu. Gospodin Protega, bivši šef HPB-a, također. Bivši stup društva i HDZ-a dr. Sanader još nije dočekao nijednu pravomoćnu presudu.

A prošlo je devet godina od uhićenja na autocesti kraj Salzburga...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 22

  • dopizdilomi 29.03.2019.

    Sve je po zakonu. Da li je koji sudac smijenjen ili završio u zatvoru i tko ih kontrolira?

  • B.L.Devín 29.03.2019.

    1. Dio ---- Vrana vrani oci ne vadi!! Sjecate se te izreke? Za hrvato-balkanske prilike to bi bio pokusaj iskazivanja zajednistva medjusobno slicnih po rangu,statusu a pogotovo po financijskoj ili politickoj snazi. U Hrvatskoj izuzetno rijetko neuspjesan. Ipak je ta izreka vredjanje ptica vrana je one ipak imaju vise dostojanstva, ne grakcu po TV i Medijima, neko to rijese u kakvoj prikladnoj krosnji drveta ili grmu, i ne kradu na veliko vec na malo, tek pokoje zrno kuruze, zita, koliko im je potrebno da zive, prezive i ne budu gladne.--------- PRIGODNA FIKCIJA; negdje u nekom luksuznom restoranu; ---- Dobro, zemljak, jesi li me morao bas onako pljuvati u emisiji pored mene zivog? Jesam li ti rekao da ne razotkrivas marifetluke oko onih firmi koje sam kupio dok su bile pod stecajem i zemlje koju sam kupio kao poljoprivrenu i onda platio znas vec kome da je proglase gradjevinskom ?(zaglaba ruke u pecenje i kao se ljuti) Ajme sto je dobra ova jaretina. Bas sam ogladnio od one Lucije, nove tajnice, joj sto je dobraaa,,,. (zove konobaricu) mala, jos jedna litra za mog kuma!........................... nastavak sljedi ispod......

  • pero djetlić 123 29.03.2019.

    Ako vuk napadne ustadu puno ovaca ostaje gladan a ako napadne jednu dvije sit i zadovoljan

Komentiraj...
Vidi sve komentare