Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odbacili optužnice za donacije Bandiću: Dio o smeću na doradi

Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te 'poslovnih partnera' gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXELL
17 komentara

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je u četvrtak odbacilo točke optužnice u slučaju Agram koje se odnose na donacije tijekom predsjedničke kampanje Milana Bandića dok je optužnicu koja se odnosi na prikupljanje smeća poslali Uskoku na doradu.

BANDIĆ, LJUBIČIĆ, PRIPUZ... Počelo suđenje: Afera Agram: Svi se izjasnili da nisu krivi

Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te 'poslovnih partnera' gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No, sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane. Istraga u slučaju Agram pokrenuta je zbog sumnji da je gradonačelnik sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama.

SLUČAJ TEŽAK 20 MIL. KUNA Afera Agram: Suđenje Bandiću i ostalima počinje 11. listopada

Uz sporne donacije u predsjedničkoj kampanji Bandića je Uskok teretio za pogodovanje Pripuzovom CIOS-u te Mihaljevićevoj tvrtki Bramgrad, trgovanje utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu, ali i nezakonito korištenje službenih gradskih automobila u privatne svrhe.

Možda vas zanima i ovo:
Message