To je to što me zanima!

Za još bolje jutro: 'Smoothie bowl' od voća, banane i zobenih

Smoothie-ji su posvuda. Instagram je pretrpan lijepim fotografijama zdjelica, teglica i čaša u duginim bojama.
Vidi originalni članak

Bezbroj ih je, kao i sastojaka - maline, banane, jabuke, cikla, špinat, mango, chia sjemenke, cejlonski cimet, sok od naranče, grčki jogurt, bademovo mlijeko, med, lješnjaci, bademi, zobene pahuljice… A tek kombinacija tih istih i puno drugih sastojaka. Da ti pamet stane. Uistinu stane, bar meni, jer mi je lakše bilo pojesti (skoro) svaki taj sastojak posebno, nego razmišljat o tome koje ću odabrati i smiksati skupa (koji pašu, u kojim omjerima… aaa!). A osim toga nisam se htjela prikloniti tom pomodarskom i skupom trendu konzumacije sjemenaka čudnog imena i biljnom mlijeku.

Pa… Kao što vidite, to je trajalo do neki dan. Stvarno sam mislila da je moj mozak otporan na pranje, sve dok nisam popustila i napravila svoj prvi pravi smoothie. Popustila sam čak i pred policom biljnih mlijeka.

Za početak sam odabrala jednu jednostavna kombinaciju. Posebno za sve one koji se još nisu upustili u avanturu zvanu ‘smuti me’, a pogotovo one koji se s obje noge još odupiru utopiti u ovom trendu hranjenja. Moram priznati da je stvarno ukusan (hranjiv i cjelovit) i prejednostavan za napraviti.

Sastojci

  • 100 g smrznutog šumskog voća
  • 1 banana
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • bademovo mlijeko

Priprema

Stavit sve sastojke u blender i miksajte dok ne nastane kremasta smjesa. Na kraju dodajte mlijeko, ovisno koju gustoću želite postići (hoćete li ga piti na slamčicu ili staviti u zdjelicu i jesti žlicom).

Bilješka

Ako vam je kombinacija prekisela- dodajte med ili neki drugi zaslađivač, a možete inicijalno smanjiti količinu šumskog voća i povećat količinu banana.

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici:

Moje ime je Ana, po danu sam anonimna arhitektica (AA), a po noći čitam o superjunacima. Godina imam dovoljno, ali ljudi i dalje misle kako sam premlada da radim super kolače. Osim na blogu, pratiti me možete i na Facebooku ili Instagramu

Idi na 24sata