Ovo je možda moglo čekati Valentinovo, ali šta ću kad previše volim sebe pa si tople čokoladne waffle s malinama (i preljevom od čokolade) od silne ljubavi darujem nedjeljom za doručak.
Iako se moj život može podvući pod jedan naslov, kao one potresne ispovijesti iz časopisa Arena, “Moj život na ugljikohidratima”, nije ovo doručak s kojim inače započinjem dan.
Opet sam iskamčila recept bake Jerke. Nakon najboljeg kuglofa na svijetu, sad je tu i recept za domaći pekmez od marelica. Nije to bilo nimalo lako. Nije bio nešto posebno tajan, nego je bio malo kompliciraniji.
Zdrave američke palačinke. Ovo je oksimoron nad oksimoronima i mislim da kao takav ne bi uopće trebao postojati.
Kako teperatura na termometru raste tako raste i potreba za jednostavnijim desertima. A mousse od bijele čokolade je u kategoriji ultimativno jednostavnih i brzih.
Ono što slijedi nije konkretan recept, više recept za uspjeh. Ali i pravilo ponašanja u nuždi ili žurbi.
Na mom se uredskom stolu često može naći nešto slatko. Obično već negdje oko 13h, taman iza pauze, svima naglo padne šećer pa počne traženje iliti premetanje hrpe papira ne bi li se našlo nešto za pod zub.
Smoothie-ji su posvuda. Instagram je pretrpan lijepim fotografijama zdjelica, teglica i čaša u duginim bojama.
Ovo je post za skupinu kojoj ne moram objašnjavati tko su dementori ili Krum. Iako su recepti u kuharici poprilično univerzalni, mislim da bi za njom posegnuli samo pravi ljubitelji.
Za one koji ne znaju - razlika između “naših” i “njihovih” palačinki je u gustoći tijesta i u prašku za pecivo koji se doda da bi se napuhale.
Ovo je torta koja ne zahtjeva nikakav poseban uvod ili objašnjenje. Svima je znan taj svjetski poznat bečki specijalitet.
Ako na vašem tronu božićnih kolačića još suvereno vladaju vanili kiflice - vrijeme je za promjene. Ako imate velike planove za pečenje kolača ovih blagdana, a nemate ideje - i za to postoji bar djelomično rješenje.