To je to što me zanima!

10 trikova gurua zamatanja: Vaš poklon kao iz Hollywooda!

Želite da vaši pokloni odskaču od drugih svojim stilom i maštovitošću? Ne znate kako biste zamotali bocu ili CD? Stručnjakinja za zamatanje poklone otkrila je sve svoje tajne i trikove...
Vidi originalni članak

Shiho Masuda, profesionalna zamatačica poklona koja na svojim društvenim profilima već duže vrijeme prikazuje razne tehnike zamatanja, je podijelila deset trikova kako da svaki poklon izgleda fantastično.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Osmislite temu

Za svaki poklon koji namjeravate zamotati prvo trebate osmisliti temu. 

- Osmislite osnovnu temu i prema njoj nabavite papire za zamatanje i potrebne trakice i ukrase. Možda ćete odabrati rustikalnu ili zlatnu temu, ali izborom teme prije početka motanja će vam itekako olakšati posao - savjetuje Masuda.

Shiho je majstor u zamatanju svih stvari - od običnih poklona, do boca i vrećica.

2. Nabavite potreban alat

Prije nego što počnete sa zamatanjem pobrinite se da imate oštre škare, kako biste u jednom potezu ravno odrezali potrebni komad papira i selotejp.

- Obostrano ljepljiva traka je san svakog tko se bavi mojim poslom jer zahvaljujući njoj je puno lakše namjestiti i zalijepiti papir i svi pokloni izgledaju lijepo zamotano - objašnjava Masuda.

Ako namjeravate poklone ukrasiti sa grančicama, vrpcama, češerima, kuglicama ili s bilo čim drugim što vam padne na pamet - pobrinite se da vam je nadohvat ruke kad počnete s umatanjem.

Pogledajte video kako zamotati bocu.

3. Pažljivo izaberite radni prostor

- Za dobro obavljeni posao je bitno imati veliku praznu čvrstu površinu na kojoj možete raditi. Rad na podu ili tepihu će vam otežati rad - rekla je Masuda.

SMREKA ILI JELA Kako izabrati savršeno božićno drvce? Ova 4 su najpopularnija

4. Pravilno izmjerite potrebnu veličinu papira

Jako je bitno izabrati pravu veličinu papira za zamatanje, u protivnom će vam pokloni izgledati neuredno s čudnim kutevima i vidljivom trakom za lijepljenje.

- Svaki papir je bitno točno odrezati, s tim si skraćujete vrijeme rada i prilikom zamatanja će svaki dio lijepo sjesti na svoje mjesto te neće biti potrebe za dodano rezanje i lijepljenje - pokazala je Matsumo

5. Bitna je tehnika

- Pobrinite se da vam je papir za zamatanje uvijek čvrsto zamotan oko poklona. Sve preklope prvo malo nategnite kako biste bili sigurni da će i kutevi biti lijepo oblikovani - savjetuje Matsumo.

Pogledajte u videu kako zamotati CD.

6. Zabavite se s dizajnom

Matsumo smatra da je Božić najbolje vrijeme da se zabavite i pokažete svoju kreativnu stranu. Zamatanjem prikrite poklone i pustite mašti na volju.

7. Budite maštoviti s ukrasima

Iako poklon nije torta, to ne znači da se ne možete zabaviti s raznim ukrasnima i dodacima. 

- Zabavite se sa svojim poklonima. Sve što možete dodatni na poklon je lijepi dodatak. Budite kreativni i dodajte prirodne materijale kao što su grančice bora, suho cvijeće, češere - kroz smijeh priča Matsumo.

PRIPAZITE! Ako vam se ne svidi poklon, možda ga i nećete moći vratiti

8. Koristite različite materijale 

Ne morate sve poklone zamotati u ukrasni papir kupljen u trgovini. Zašto ne bi iskoristili stvari koje imate u kući, a koje bi mogle izgledati zanimljivo, kao na primjer stare novine, raznih magazina, masnog papira ili kutije od cipela? 

9. Ako putujete razmisliti o tkanini za zamatanje

Ljudima koji putuju kući za blagdane se zna dogoditi da se na poklonima potrga papir za zamatanje ili da otpadnu ukrasi. U tom slučaju puno bolja ideja je poklone zamotati u tkanine (koje se mogu nabaviti u manjim salonima metraže).

- Tkanina se teško trga, a ako se i rastvori jednostavno ju je ponovo zamotati. A može biti i dio poklona - objašnjava Matsumo.

10. Zabavite se

Zabavite se, i to će se vidjeti i na poklonima. 

- Pustite Božićne pjesme, filmove na televiziji i dopustite si opustiti se i ući u to cijelo blagdansko raspoloženje - rekla je Matsumo za britanski Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 19.12.2017.

    motam u novinski papir sa mašnicom od kolaž papira...

  • 18.12.2017.

    toliko truda za nešto što tako i tako završi u košu za smeće..

  • Ladybug75 18.12.2017.

    Brate mili,stavim u prigodnu ukrasnu vrećicu i mir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare